Demokrat Parti (DP) ve Doğruyol Partisi (DYP) Yalova il teşkilatları ülkede bir ilke imza atarak tek çatı altında toplanma kararı aldı. DP genel kongresi sonrasında ise bu birleşme bütün yurtta hayata geçecek.
DP Yalova İl Başkanı Bahattin Sabahçı ve DYP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, birleşme kararını açıkladı. DP ve DYP'nin tek çatı altında toplanma kararını kamuoyuna duyuran Sabahçı ve Pehlivan, "Kırat artık tek çatı altında" dedi.
DP Yalova İl Başkanı Bahattin Sabahçı, "Aslında aynı kökten olan 2 parti artık Yalova'da tek parti olacak. Yani kırat tek çatı altında yeniden bir araya geliyor. Bu ülke genelindeki çalışmanın ilk adımı olacak. DP genel kongresi sonrasında da her iki parti ülke genelinde birleşecek. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği şu günlerde daha güçlü bir yapıya ulaşmak için bu birleşmenin de faydalı olacağına inanıyorum" dedi.
DYP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum bizi buna zorladı. DP ile DYP birleşme kararı aldı. Bu güç birliğinden ülke kazançlı çıkacaktır" diye konuştu.
Sabahçı, 12 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13:00'de Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda il kongresini yapacaklarını bildirerek, "Bu kongre sonrasında çalışmalara daha da hızlı başlayacağız. Önümüzdeki süreçte birçok faaliyetimiz olacak. İlimiz için yollara düşecek ve Yalova'yı karış karış dolaşacağız" dedi.
(SÇ-MŞ)

09.01.2013 13:13:59 TSI

Editör: Wan Haber