CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en küçük erkek kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de inşaat bekçiliği yaptığı ortaya çıktı. 850 TL'lik maaşla bekçilik yapan Celal Kılıçdaroğlu; "Koltuk sevdalısı değiliz. İsteseydik bazı şeyleri isteyerek yapardık. Gerek duymuyoruz. Benden daha genç üniversiteli gençlerimiz var. Onlar kahvehane köşelerinde sürünürken işçi emeklileri burada sürünüyor" diye konuştu.
İzmir Gaziemir'de Seydi Baba Türbesi Rekreasyon Alanı'nda inşaat bekçiliği yapan Celal Kılıçdaroğlu, siyasette hatır gönül ezberini bozan işi ile üniversiteli işsiz gençlere örnek oluyor. Kocaeli'den İzmir'e bir hafta önce çalışmak için geldiğini söyleyen Celal Kılıçdaroğlu, Buca'da kiraladığı evde yeni yaşamına alışmaya çalıştığını belirtti.
Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer kardeşleri ile gurur duyduğunu ifade eden Celal Kılıçdaroğlu; şöyle konuştu: "Yeni geldim. Bir haftadır buradayım. Kemal Kılıçdaroğlu abim, saygı duyuyorum seviyorum. Vatanımıza milletimize yararlı olmasını diliyorum. İzmir'de akrabalarım var. Akrabalarımın yanında çalışıyorum. Çalışmak için buradayım. Kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Emekliyim. Arkadaşlara yardım ediyoruz. Gündüz bekçilik yapıyorum. Koltuk sevdalısı değiliz. Kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Buna da şükür ediyoruz. İsteseydik bazı şeyleri isteyerek yapardık. Gerek duymuyoruz. Benden daha genç üniversiteli gençlerimiz var. Onlar kahvehane köşelerinde sürünürken işçi emeklileri burada sürünüyor."
Başbakanın artık emeklilerin durumunu düzeltecek bir şeyler yapması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Mesela emekli milletvekilleri bir gecede 3 bin TL alırken bize de 6 ayda bir 2,6 TL veriyor. Ağabeyimle telefonda konuştum. Burada çalıştığımı biliyor. Bütün ağabeylerim biliyor. Bana başka iş alternatifi gibi bir sunma teklifi diyalogu yaşamadık. Sadece 'ben İzmir'e gidiyorum' dedim. Zaten çalıştığım yerde akrabalarımızın yeri. Severek çalışıyorum. Her şeyden memnunum. 850 TL maaş alıyorum. Sabah 08.00 akşam 01.00. Sürekli burada kalıyorum."
(AH-HO-Y)

09.01.2013 14:25:37 TSI

Editör: Wan Haber