Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Hayata Pas Projesi'nin tanıtımı fikstür çekimiyle yapıldı.
'Hayata Pas Ver' projesinin açılış töreni Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, projenin mimarı olan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, eski futbolcular Rüştü Rençber, Rıdvan Dilmen, Hakan Ünsal, Okan Buruk ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin sunuculuğunu ünlü oyuncu Oktay Kaynarca yaparken tören arasında sanatçılar Ezgi ile Adnan mini konser verdi. Projeye göre Denizli'de ailelerinin maddi durumu yetersiz olması nedeniyle sosyal aktivitelere daha az katılım gösteren dar gelirli ailelerin 10-15 yaş grubundan 220 çocuğu tespit edilerek 20 takım kuruldu.
Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün, "Hayata pas ver" projesine Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü de destek verdi.
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, törende yaptığı açılış konuşmasında, projedeki temel amacın, çocukların, geleceğe daha iyi imkanlarla hazırlanmaları olduğunu belirterek, "Projedeki amacımız, çocuklarımızın hayata daha sağlam tutunabilmesine imkan vermek. Devlet olarak onların her zaman yanında olduğumuzu hissettirebilmek amacıyla bu projeye başladık. Hayata pas ver projesinin harika çocukları bizden aldığı pasla gol atacaklar. Böylesine önemli bir projede bizi destekleyenlere teşekkür ederken, mesleki olarak yetişmemde büyük emeği olan rahmetli Ali Gaffar Okkan'ı rahmetle anıyorum. Ayrıca Başbakanımıza teşekkür ederim. Sayın Başbakanım, hiç merak etmeyin, 2023 vizyonu için bu çocukları sırtımızda taşımaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Bulut, projenin 22 Nisan'da yapılacak turnuva finaliyle tamamlanacağını sözlerine ekleyerek, "Bu çocuklar artık hayatları boyunca verdiğimiz pasla devamlı gol atacak. Kimse merak etmesin, bu pas gol olur. Biz buna ve onlara inanıyoruz'' diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise törende yaptığı konuşmada, Denizli olarak gençliğe çok güvendiklerini belirterek, '' Güvenlik dendiğinde suçluyu yakalamanın yeterli olduğunu düşünüyoruz. Önemli olan suç işlenmeden bu tür çalışmalarla önlem almak. Bu proje için Emniyet Müdürü Zeki Bulut'u ve ekibini kutluyorum. Destek veren kurumları ve Denizlili iş adamlarını da ayrıca kutluyorum. Denizli'den yanan bu ışık Türkiye'nin her tarafına ulaşacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Dostluk ve Kardeşler Ligi'nin fikstür çekimi yapıldı. Törene katılan ünlü futbolcuların da katıldığı fikstür çekiminde 20 takım 4 grupta mücadele edecek. Grup şampiyonları arasında Play-off sistemi ile yapılacak maçların ardından şampiyon takım belirlenecek.
(EV-MFS-MFS-S)

18.02.2013 20:07:49 TSI

Editör: Wan Haber