Van'da uzun bir süreden beri devam eden başıboş köpek istilası, kentin birçok yerinde devam ediyor. Akşam saatlerinde ara sokaklarda sürü halinde gezen sokak köpekleri, çevreye korku ve tehlike saçıyor. Son olarak dün gece Serhat Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde sürü halinde gezen köpekler, evine gitmek isteyen bir gence saldırdı. Parçalanmaktan son anda kurtulan gencin imdadına çevredekiler yetişirken, mahallede korku dolu anlar yaşandı.

Sokak köpeklerinin uzun sürelerden beri cadde ve sokakları istila ettiğini söyleyen Bayram A. isimli vatandaş, "Dün akşam saatlerinde eve giderken sürü halinde dolaşan köpekleri gördüm, yol üstünde duran köpeklerin dakikalarca dağılmasını bekledim, sonra evime gidebildim. Aç kaldıkları için saldırganlaşıyor bu köpekler. Belediyeye daha önce defalarca telefon açmamıza rağmen bizi  muhatap alan kimse olmadı. Burada bir insan canına bir şey gelirse Van Büyükşehir Belediyesi bunun hesabını nasıl verecek?" diye konuştu.

Başıboş köpeklerin dünkü saldırısına maruz kalan Murat M. İsimli bir vatandaş, yetkililerin vurdumduymaz tavırlarına tepki gösterdi. Başıboş köpeklerin saldırısından son anda kurtulduğunu belirten Murat M. “Dün akşam aracımı park ettikten sonra evime giderken bizim sokakta bekleyen köpekleri gördüm ve bana doğru geldiklerini fark ettim. Sürü halinde gelen köpekler bir anda üzerime saldırdı. Ayak bileğimden ısıran köpekler daha sonra mahallelilerin araya girmesiyle uzaklaştı. Benim canıma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verebilirdi? İpekyolu Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi muhataplarına sorunlarımız iletildiği halde bir çalışma yapmamaları bizi üzdü. Lokman Hekim Hayat Hastanesi’nin otoparkına girmek ve çevresinde dolaşmak cesaret işi olmuş. Yetkililerin bu konuya acilen bir çözüm bulması gerektiğini belirtir, dün akşam imdadıma yetişen komşularıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

WanHaber.com ÖZEL

Editör: Wan Haber