WanHaber - ÖZEL

Van en işlek caddelerinden olan Maraş (Kazım Karabekir) Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yol yapım çalışmaları başlatılmıştı.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada "Yaklaşık 2.5 kilometrelik alanda asfalt sökme çalışmalarından sonra kaldırımlara da mevsim şartlarına uygun andezit taşlar döşenecek. Caddenin görselliğine de önem verilen çalışmada ayrıca peyzaj düzenlemesi da gerçekleştirilecek." duyurusunda bulunulmuştu.

ÇALIŞMALARIN BİTMEMESİ ESNAFI ZORA SOKTU

Maraş Caddesi'nde gerçekleştirilen düzenleme çalışmasının bir türlü bitmemesi, pandemi sürecinde zaten sıkıntılı günler yaşayan esnafı zora soktu. Ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaflar çalışmaların da etkisiyle müşteri kaybı yaşadıklarına dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi'nden bir an önce çözüm beklediklerini dile getirdi.

"MALZEME EKSİKLİĞİNDEN İŞ DURDURULMUŞ DURUMDA"

ASRİAD Van Şube Başkanı Taner Han da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak mağduriyetin ortaya çıktığını kaydetti.

Han, yaptığı açıklamada "Maraş Caddesinde başlatılan kaldırım çalışması esnafımızı fazlasıyla mağdur ediyor. Bizler gece vardiyası ile bir an önce bitirilmesini beklerken 3 gündür malzeme eksikliğinden iş durdurulmuş durumda." cümlelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber