Ülke genelinde artış göstermesi ile beraber Cemre tarihleri de merak edilmeye başlandı. Peki, 2021 Bahar başlangıcı ne zaman? İlk cemre havaya düştü mü, ne zaman düşecek? işte merak edilen Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizler için Hazırlandı.

2021 Cemre Düşme Takvimi Nasıldır?

İlk etapta 19 ile 20 Şubat tarihinde ilk Cemre havaya düşecek, halk arasında Bahar'ın müjdeleyicisi olarak da nitelendirilen Cemre, bir hafta arayla havaya, daha sonrasında ise suya ve en sonda da toprağa düşecek.

  • İlk cemre 19 ile 20 Şubat tarihleri arasında havaya düşecek,
  • ikinci cemrenin düşüş tarihi ise 26 ile 27 Şubat tarihlerinde olacaktır ve bu da suya düşecek,
  •  3. cemrenin düşüş tarihi ise 5 ile 6 Mart tarihleri arasındadır en son Cemre toprağa düşecek.

Cemre Düşmesi Ne Anlama Geliyor?

Arapça kökenli bir terim olan Cemre'nin sözlük anlamı kor yani Ateş demektir. Kor ve Ateş zaten sıcaklık ve ısı anlamlarına geldiği için cemrenin havaya, suya ve toprağa düşmesi de aslında havanın suyun ve toprağın artık ısınması anlamları ortaya çıkar. Yani artık Bahar Ayı geldi diyebiliriz. Bu nedenle de yurt genelinde genel bir sıcaklık hakim. Bu saatten itibaren kar olan bölgelerde bu karların erimesi ile beraber zaten artık havaların sıcak olması da bekleniyor. Cemre'nin düşmesi de bu güzel havaların habercisidir.

Editör: Wan Haber