Virüs günlük vaka rakamları 6 bini aşarken bir yandan da aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Sokağa çıkma, restoran ve kafelerin çalışma şartlarının değişmesi gibi tedbirler hakkında NTV'ye açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, virüs sayısındaki artışın evlerdeki toplanmalardan sebeple yükseldiğini ifade etti. Hafta sonu sokağa çıkma noktasındaki yasağının hafta içerisine de olabileceğini belirten profesyonel isim tedbirlere uyulmazsa kışın çok sert olacağının sinyallerini verdi.

"Bireysel bir şekilde uyacağımız önlemlerle beraber kamusal alandaki tedbirlere beraber uyarsak vaka sayısındaki yükselişin azalacağına inanıyorum. Toplum olarak salgının ilk dönemindeki hassasiyetlere tekrardan dönülmeli. Duyarlılık oluşmaya bu noktada başladı, insanların çoğu bu hastalığın ne kadar kötü olduğunu, yayılmasının engellenmesi için evlerde vakit geçirmemiz gerektiğini bilmektedir.

" TEDBİRLER HAFTA İÇİNE DE YAYILABİLİR"

Hastalığın ne kadar ciddi bir seviyeye geldiğini kısıtlama kararlarıyla da hissetmemiz mümkündür. İki hafta içinde tedbirlere uyarsak olumlu tabloya dönebileceğimize eminim ancak bu tedbirlere uymazsak daha sert önlemler bizleri bekliyor. Sokağa çıkma yasağı şimdilik bilindiği üzere hafta sonu uygulanıyor ancak eğer hastalık daha da yükselirse hafta içerisine de yayılabilir."

"MİSAFİRLİKLERE ARA VERMEK GEREKİYOR"

Son zamanlarda hastalığın ciddi bir şekilde artmasının sebepleri arasında vatandaşların bir birlerine çok fazla misafirlik gerçekleştirmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bu misafirlikler genelde yakın akrabalar arasında olmaktadır.

"AVM'LERDE ÇALIŞMA SAATLERİ"

Virüsün yayılmasında en büyük sebeplerden biriside bilindiği üzere AVM olarak bilinmekte olan alış veriş ve eğlence mekanlarıdır. Artışın engellenmesi için buraların çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

"VİRÜS GENÇLERİ DE HASTA EDİYOR"
Yoğun bakımdaki yatmakta olan hastaların çoğunun 65 yaş üstü olduğunu ve bununla birlikte kronik rahatsızlığı olduğunu göz önünde bulundurmaktayız ancak hastalık gençlere de kolayca bulaşabilmektedir. Gençlerden de yoğun bakımda olanlar bulunmaktadır. Haberay

Editör: Wan Haber