Günümüz teknolojiyse bankalarda yapabileceğimiz çoğu işlemi artık ATM'lerden halledebiliyoruz. Ancak son zamanlarda ATM'lerde rekabet oldukça hızlı bir şekilde artmakta. Bu ATM'lerin kira ücretleri neredeyse lüks dükkan değerinde olmaya başladı.

REKABET OLDUKÇA YOĞUN

ATM'ler için mülkiyet sahipleri oldukça yüksek fiyatlar talep ediyor. Bankalar arasında oluşan bu ATM rekabeti oldukça pahalıya patlıyor.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul'daki en ucuz ATM kirası 8 bin liradan başlıyor. Metro istasyonlarındaki ATM fiyatları 20 bin lira, insan kalabalığının çok olduğu otogar, havalimanı ve turistlik caddelerde ise fiyat 100 bin lirayı dahi buluyor.

İBB'nin 16 metro istasyonundaki ATM ihalesinde yıllık 240 bin lira olarak gerçekleşti. Bu da aylık 20 bin lira ile neredeyse normal bir cadde üzerindeki 100 metre kare işyeri kirasına denk geliyor.

1 metrekareyi geçmeyen bu ATM'lerin bulunduğu alan ise bankalar arasında ciddi bir rekabete yol açtı. Özellikle kişilere ait yerlerde olan ATM'lerin kiraları yıllık 500 bin liraya kadar ulaştı. Belediyelerin metro duraklarındaki ATM alanının bedelleri ise yıllık 250 bin liradan başlamakta.

Şube kapatmaya dahi giden bankalar, ATM sayılarında herhangi bir azaltmaya gitmiyor. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber