Ankara katliamını kınamak amacıyla Edremit Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına, Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik, HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım, HDP ve DBP yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Selim İşbilir, Edremit Belediyesi’ne dönük bir kriminalize faaliyetinin sürdürüldüğünü savunarak, belediye çalışanlarının ve eş başkanlarının bu çerçevede tutuklandığını belirtti.

Ankara’daki bombalı saldırıya da tepki gösteren İşbilir, “Ankara’da halkın canına kıyanlar şunu unutmasınlar ki yakarak yıkarak yok etmeye çalıştığınız Kürt halkı, meşe ağacının kendi küllerinden yeniden var olmanın yaşam dirilişini esas almıştır. Sizler öldürdükçe bizler daha da dirileceğiz. Sivil halka bu katliamları reva gören halk düşmanlarını nefretle kınıyoruz“ diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Van Gölü kıyısına yürüyerek giden kalabalık, burada yaşamını yitirenleri anarak göle karanfil bıraktı.

Editör: Wan Haber