1000 TL Pandemi destek ödemeleri başvuru linki Bütçe görüşmeleri sürerken hükümetten temel ihtiyaç desteği kredisi ile 1000 TL’lik nakit destek başvurusu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan duyuruda 6.2 milyondan fazla vatandaşa destek ödemesi gerçekleştirildiğini ve başvuruların halen devam ettiğine değinildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüsü süreci içerisinde ihtiyaç sahibi olan yurttaşlara 1000 TL’lik sosyal yardım parası vermişti. Bu başvurular, genel itibarıyla e-devlet uygulaması üzerinden alınırken aynı zamanda sorgulama işlemleri e-devlet uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Başvurusu olumlu bir şekilde cevaplanan vatandaşların paraları, PTT’den teslim edilmektedir. Bir zarf içerisinde teslim edilen bu parayı almak amacıyla başvuruların halen devam ettiğini belirten yetkililer, 1000 TL’lik pandemi başvuru sonucu sorgulama ekranı ile ilgili de bilgileri verdi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara koronavirüs salgınından sonra 1000 TL’lik sosyal yardım destek parasını dağıtmıştı. Pandemi destek parası almaya hak kazanan vatandaşlar, PTT’den bir zarfın içerisinde paralarını teslim alabilmekteydi. Bu bağlamda 1000 TL’lik temel ihtiyaç kredisi ve yardım açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Hazine ve maliye bakanlığının 2021 senesi bütçe görüşmeleri devam ederken, temel ihtiyaç kredisi ve pandemi ile ilgili 1000 TL’lik başvuru hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı.

AK Parti milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yapmış olduğu kamuoyu açıklamasında 9 milyon vatandaşa 10.000 TL’ye kadar çok düşük faiz oranları ile kredi kullandırıldığını, aynı zamanda 6 milyondan fazla yurttaşa pandemi ile ilgili sosyal destek kapsamında 1000 TL’lik nakit destek ödemesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Muhtaç Ailelere 1000 Tl’lik Destek Verildi, Başvurular Halen Devam Ediyor

Pandemi süreci içerisinde muhtaç ailelere yönelik gerçekleştirilen 1000TL’lik destek programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yapmış olduğu açıklamada genel itibariyle muhtaç olan 6.2 milyon aileye 1000 TL’lik nakdi yardım desteğinin yapıldığını aynı zamanda en düşük emekli aylıklarının 1500 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Bu bağlamda kısa çalışma ödeneğinin kapsamı da genişletilmiş oldu. En düşük emekli aylıkları 1500 TL olarak belirlendi. Totalde 18,7 milyar TL tutarında kısa çalışma ödeneği, 4,5 milyar TL tutarında nakdi ücret desteği ve 3.6 milyar TL tutarında ise işsizlik ödenekleri başlıkları adı altında vatandaşların pandemi süreci ile ilgili sıkıntı yaşamamaları ve temel gereksinimlerini karşılamaları amacıyla kendilerine bu tutarlarda destek yapıldı.

Editör: Wan Haber