ESKİŞEHİR - Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve Tepebaşı Belediyesi'nin desteğiyle Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından düzenlenen Palto Film Günleri, 25 Aralık Salı akşamı düzenlenen açılış töreniyle izleyiciye altıncı kez merhaba dedi.

Dekan Orhon: Öğrencinin yanında olmalıyız

Açılış töreninde konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Hayatta ilk küskünlüğümüz yanımızda olduğunu zannettiğimiz insanların karşımızda olduğunu gördüğümüz anda başlar, diyor Gogol. Ve üç çeşit insanı tarif ediyor: Ekmek gibi insanlar, ilaç gibi insanlar, bir de mikrop gibi insanlar. Bana sorarsanız, bu ülkede biz başını gururla  dik tutmaya çalışan gençlerin boynunu bükmeye çalışıyoruz. Bunu biz hocalar yapıyoruz, ülkenin idarecileri yapıyor. Bu yüzden ben bu toplantıya gelen her bir arkadaşın bu tür öğrenci etkinliklerinde, öğrencinin karşısında değil yanında olması, Gogol'dan yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Ve açıkçası mikrop da biziz, ekmek de biziz, ilaç da. Bugün burada olabilir başka bir zaman ODTÜ'de olabilir, sizin boyunlarını eğen biz hocalar adına özür diliyorum ve iyi seyirler diliyorum."

Turan: Sinema Kulübü marka oldu

Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Turan ise etkinliklerde öğrencilerle birlikte olmanın kendilerine güç verdiğini söyledi. Zamanında Palto ekibinde çalışan ve mezun olmuş kişilerin de altıncı Palto Film ekibinde yer almalarının çok değerli olduğunu ve Sinema Kulübü'nün Palto'yla birlikte bir marka haline geldiğini söyledi.

Sinema Kulübü Başkanı Demet Çıkı ise "Hayaller gerçeklerin başlangıcıdır, sözünü düstur edinen bir avuç insan olduğunda dünyanın dengesi şaşmaz ama güzel işler ortaya çıkar. Palto bunun en güzel ve özel örneği. Düşündüklerini görünür kılınır kişilere vesile olmak ve istikrarı yakalamış bir etkinliğin altıncı yaşında sizlerin karşısında olmak gurur verici" dedi.

İsmini Gogol'un Palto isimli öyküsünden ve her sene düzenlenme aralığı olan kış aylarını temsil eden paltodan alan Palto Film Günleri, bugüne dek yaklaşık 45 bin izleyiciyi kırk beş filmle buluşturan bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. Pek çok yerli ve yabancı yapımı sinemaseverle buluşturan Palto Film Günleri, geçen sene de Van'da izleyiciyle buluşmuş ve depremin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini sinemayla silmeyi hedeflemişti.

6. Palto Film Günleri kapsamında, 25-30 Aralık tarihleri arasında Sinema Anadolu'da ikisi yerli dokuzu yabancı olmak üzere on bir film sinemaseverlerle buluşacak.

Açılışı, Erdem Tepegöz'ün Zerre isimli filmiyle yapan film günlerinde bir hafta boyunca gösterilecek filmler ise: Acı (Kim Ki Duk), Aşk (Haneke), Baskın (Gerath Evans), The Master (Paul Thomas Anderson), Roma'ya Sevgilerle (Woody Allen), Meleklerin Payı (Ken Loach), Cennetteki Çöplük (Fatih Akın), Zerre (Erdem Tepegöz), Gözetleme Kulesi (Pelin Esmer), Hayalimdeki Aşk (Jonathan Dayton, Valerie Faris) ve yedi yönetmenli Havana'da 7 Gün. (İD/HK)

BİANET

Editör: Wan Haber