Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik TV, Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle yayına başladı.
Dünya Şirketler Grubu ve Dünya Gazetesi'nin kurucusu Nezih Demirkent, Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik Televizyonu'nu da açarak 33 yıllık yayın hayatına bir yenisini daha ekledi. Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik TV, iş dünyasındaki gelişmeleri, denizcilik ve lojistik alanındaki faaliyetleri, ekonomi alanındaki gelişmeleri 7 gün 24 saat izleyicileriyle paylaşacak.
Bağcılar'daki Dünya Gazetesi Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, yöneticiler, iş dünyasından önde gelen iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende yaptığı konuşmada Dünya Şirketler Grubu'nun ileriye dönük çok güzel başarılar elde edeceğini söyleyen Bakan Yıldırım, "30 yılı aşkın süredir Türk ekonomisinin, siyasetinin nabzını tutan Dünya Grubu, bugün bu faaliyetlerine bir yenisini ekliyor. Yazılı medyadan görsel medyaya da geçiş yapıyor. Dünya Gazetesi, acar gazetecilik anlayışını hiç ama hiç benimsememiş ülkenin gerçekleriyle, ülkede üretenlerle kamu yöneticilerini buluşturan bir platform olmuştur. Bunu son 10 yıldır ciddi anlamda takip ettiğimden dolayı çok iyi biliyorum" dedi.
Bakan Yıldırım, "Siz bu haberleri yaparken bizler, sizlerin kaynak bulmanızda büyük katkılar sağlıyoruz. Eğer bu kadar işi yapmasaydık, bu kadar projeleri hayata geçirmeseydik sizde anlatacak iş ve konu bulmakta bu kadar rahat edemezdiniz. Dolayısıyla bizde parasız ortağıyız bu işin. Bunu da hatırlatmış olalım. Size malzeme veren, projeleriyle destek veren ama asılat tarafına karışmayan bir pozisyonunuz var" sözleriyle salonda bulunanları güldürdü.
30 yılı aşkın bir süredir ekonomi yayıncılığında öncü kuruluş olan Dünya Gazetesi'nin görsel medyaya da adım attığını ifade eden Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top ise, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin birinci medyayla beraber 'Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik Televizyon'u ile yayına başladık. Zaten halihazırda çok aşina olduğumuz, gazetemizin sayfasında yer verdiğimiz denizcilik, lojistik ve ağırlıklı olarak ekonomi yayıncılığını görsel medyaya taşıyoruz. Burada iddialıyız" dedi.
Dünya TV hakkındaki görüşlerini dile getiren işadamı Ali Ağaoğlu da, "Dünya Grubu özellikle ekonomi yönünde saygınlığını koruyan bir yönü vardı. Gazetesini her zaman takip ediyoruz, artık televizyon yönünü de ortaya çıkardı. Gerçekten ekonominin durumunu artık Dünya TV'den takip edeceğiz" diye konuştu.
Daha sonra 'Dünya Ekonomi Denizcilik ve Lojistik Televizyon'unun açılış kurdelesini keserek hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Yıldırım, Dünya Şirketler Grubu binasını gezdi.
(ET-CC-Y)

08.02.2013 11:48:22 TSI

Editör: Wan Haber