DSP Genel Başkanı Masum Türker, Zonguldak'ta meydana gelen maden kazasının, Türkiye'de iş güvenliği konusunda atılması gereken somut adımları bir kez daha gündeme getirdiğini belirterek, "İşçi ve iş güvenliği konusunda Hükümet'i göreve davet ediyor, bu konuyu ihmal etmemeleri gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" dedi.
DSP Genel Başkanı Türker, Zonguldak'taki maden kazasında hayatını kaybeden 8 madenci için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Türker, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Zonguldak Kozlu'da kömür ocağında meydana gelen metan patlamasında göçük meydana gelmesi ve madencilerimizin yaşamını yitirmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Kendilerine rahmet, ailelerine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Son yıllarda meydana gelen iş kazaları, ülkemizde iş güvenliği konusunda atılması gereken somut adımları bir kez daha gündeme getirmiştir. Hükümet'in bu konuyu öncelikle ele alması ve sorunun çözümü için hemen harekete geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde benzer olaylar meydana gelecek ve yine sonuçları tazmin edilemez durumlarla karşı karşıya kalınacaktır. İnsan hayatı hiçbir şeyle telafi edilemez ve bu konu asla ihmale gelmez. Olası kazaları önlemek, kazalar meydana geldikten sonra çare aramaktan daha akılcı ve önemlidir. İşçi ve iş güvenliği konusunda Hükümet'i göreve davet ediyor, bu konuyu ihmal etmemeleri gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz."
(ZÇ-OK-Y)

08.01.2013 14:22:35 TSI

Editör: Wan Haber