Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta yayınlanan koronavirüs önlemlerinin sonrasında vatandaşlar tarafından sıklıkla merak edilen hususların başında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkabileceği saatler yer almaktadır. Sokağa çıkma yasağı şu anda yalnızca cumartesi-pazar günleri uygulanıyor. Cumartesi akşamı saat 20:00 da başlayan yasaklar pazartesi saat 5:00’e kadar devam etmektedir ve gelecek yeni bir açıklama ya da değişiklik yapılana kadar bu şekilde sürecektir. İşte sıklıkla merak edilen 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşlar açısından yayınlanan genelge ve detaylar...

Hafta içi sokağa çıkma yasağı son dakika gelişmeler ile takip edilen hususların başında yer almaktadır. Koronavirüs tedbirleri bağlamında uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı, 21 Kasım cumartesi saat 20:00 da başlayıp 22 Kasım Pazar günü saat 10:00 a kadar aynı şekilde 22 Kasım Saat 20:00 dan 23 Kasım Pazartesi günü saat 5:00 e kadar uygulandı.

65 Yaş Üstü Vatandaşların Sokağa Çıkma Kısıtlama Saatleri

81 ilin tamamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar açısından gün içerisinde saat 10:00 ile 13:00 saatleri de sokağa serbestisi uygulanmaktadır.

20 Yaş Altı Vatandaşların Sokağa Çıkma Kısıtlaması Saatleri

1 Ocak 2001 ve sonrasında dünyaya gelmiş yani 20 yaş altı bireyler açısından gün içerisinde 10:00 ile 16:00 saatlerinde sokağa çıkma serbestisi uygulanabilecek. Bu saatlerin haricinde belirtilmiş yaş gruplarındaki yurttaşların sokağa çıkmaları kesinlikle yasaktır.

65 Yaş Ve Üzeri Yurttaşların Şehirlerarası Seyahatlerinde İzin Belgesi Gerekli Midir?

Bilinmesinde fayda olacaktır ki 65 yaş ve üzeri yurttaşlar 20 Mayıs 2020 tarih ve 8206 sayılı genelge bağlamında yalnızca seyahat izin belgesi almaları şartı ile şehirler arası seyahat edebileceklerdir. Bütün şehirler arası toplu ulaşım araçlarına yani tren, vapur, otobüs, uçak gibi araçlara ilişkin bilet satış sürecinde seyahat izin belgesinin alınmış olması koşulu aranmaktadır.

Makalenin başında da anlatıldığı gibi 81 ilin tamamında cumartesi, pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Sağlık açısından belirtilmiş bu kısıtlamalara bütün vatandaşların etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde koronavirüsü ile ilgili hastalık daha fazla artış gösterecektir. Bu durum daha fazla can kaybı anlamına gelmektedir.

Editör: Wan Haber