Cumhuriyet halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in konuşmasını seçmenlerine izah etmenin artık çok zor olacağını öne süren Mardin'in Ömerli İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, 4 bine aşkın partilisi, 5 parti meclis üyesi ile birlikte CHP'den istifa ettiğini açıkladı.
Belediye başkanlık makamında basın mensupları ile bir araya gelen Altındağ, amcası Şevki Altındağ'ın 1974-1977 yılları arasında CHP Mardin Milletvekilliği yaptığını ve 1923 yılından beri de aynı partide baba partisi olarak ayni çatı altında hizmet ettiğini söyledi. Altındağ, "Son zamanlarda CHP kültürünü almamış, ulusalcı ve yenilikçi olarak anılan farklı iki kesimin partiyi hakim kılmaya çalıştığı ırkçı davranış ve söylemlerini tüm kamuoyu üzüntüyle ve ibretle takip etmektedir. Kürtleri 2'nci sınıf, Türkleri de Rumlara etnik temizlik yapan halklar olarak gören bu çağ dışı zihniyetlerle ve bunlara gereken tepkiyi göstermeyenler ile, cumhuriyetten beri, bu partinin başarısı için bedeller ödeyerek onuru ile mücadele etmiş ve bunu her zaman başarmış bir ailenin mensupları olarak, ayni çatı altında, siyaset yapma şansımız kalmamıştır. Bölgenin seçim kazanan tek CHP'li belediye başkanını partisinden ayrılmak zorunda bırakan, CHP'yi de bölgede tabela partisi haline getirenlere hakkımızı ve hukukumuzu helal etmiyoruz" dedi.
'CHP'den istifasının ardından başka bir partiye geçecek misiniz?' sorusuna Altındağ, şimdilik bekleyeceklerini ifade etti.
(SK-MA-YRT-Y)

28.01.2013 17:28:35 TSI

Editör: Wan Haber