Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş'ın "CHP de İmralı'ya gidebilmeli" sözlerine, "Bizim muhatabımız Meclis'tir" karşılığını verdi.
Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Koç, yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin İmralı'daki görüşmeler konusunda Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının parti içinde tartışmalara yol açtığı ve bazı "ulusalcı milletvekilleriyle ilgili disiplin sürecinin başlayacağı" iddialarını sorması üzerine Koç, "CHP'de Sayın Genel Başkanı'ndan en sade üyesine kadar herkes partinin programına, ilkelerine ve ulusal çıkarlara değer veren düzeydedir. CHP'de herkes ulusal çıkarların yanındadır. Partinin programı, ilkeleri, doğrultusu budur" diye konuştu.
İmralı'ya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu ikinci bir heyetin gideceği iddiaları ve Demirtaş'ın "CHP de İmralı'ya gidebilmeli" sözlerinin sorulması üzerine ise Koç, "Bizim muhatabımız Meclis'tir. Türkiye'de bir barış süreci yaşanacak, akan kan duracak ise buna herkesle beraber CHP de çok mutlu olacaktır. Ancak bu süreçte 'gizli kapaklı pazarlıklar' yapılmaması gerekir" dedi. Milletin kabul etmediği taahhütlere girilmemesi yönünde uyarılarda bulunduklarını dile getiren Koç, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu sorun, bir Türkiye sorunudur. Ve bunun çözüm yeri gizli kapaklı, kapalı kapılar ardındaki görüşmeler değil, TBMM'dir. Toplumsal mutabakatın aranması gereken yer TBMM'dir. CHP'nin çizgisi bu. Biz mindere çağırıyoruz, 'milletin önünde konuşulsun' diyoruz. 'Şeffaf olalım' diyoruz. Başbakan'ın samimiyet sorgulamasını herkesin yapması gerekiyor."
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın süreç kapsamında Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşeceği yönünde kulislerde dolaşan bir iddianın olduğunun ifade edilmesi üzerine Koç, "Ben CHP koridorlarında ne fidan gördüm, ne fide gördüm, ne ağaç gördüm, ne dal gördüm, ne kütük gördüm. Kimseye hakaret etmiyoruz, bitki tarif ediyoruz soyaddan çıkarak" dedi.
(TB-CC-OK-Y)

09.01.2013 17:17:46 TSI

Editör: Wan Haber