CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, "ODTÜ dönüştürülmek isteniyor, buna izin verilmemelidir. Üniversitelerin görevi dindar, kindar, itaatkar gençlik yetiştirmek değildir. Üniversitelerin görevi her ortamda başbakanları alkışlayacak gençler yetiştirmek değildir" dedi.
Acar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'nün hedef yapıldığını savunarak, YÖK'ün soruşturma başlattığını, 12 üniversitenin de 'bir anlamda' ODTÜ'yü kınayan açıklamalar yayımladığını söyledi. ODTÜ'deki polis şiddeti nedeniyle öğrencilerin ve üniversite yönetiminin suçlandığını belirten Acar, "Bunu anlamak mümkün değil. Üniversiteler akıldan, bilimden yana olmalıdır. Eleştirel düşüncenin yanında olmalıdır. Üniversitelerin görevi dindar, kindar, itaatkar gençlik yetiştirmek değildir. Üniversitelerin görevi her ortamda başbakanları alkışlayacak gençler yetiştirmek değildir. Üniversitenin görevi düşünen, sorgulayan, araştıran özgür gençler yetiştirmektir" diye konuştu.
Acar, Türkiye'nin akıl tutulması sürecinden geçtiğini savunarak, "Şimdi hedef ODTÜ'dür. ODTÜ yönetimi ve gençliğidir. ODTÜ'nün direncini kıramayacaklardır. Biz sonuna kadar ODTÜ'nün yanındayız. ODTÜ dönüştürülmek isteniyor, buna izin verilmemelidir. Herkesin ODTÜ'nün yanında olması gereklidir" dedi.
Büyükşehir Belediye Kanunu'na da değinen Acar, Alanya'da 16 beldenin kapısına kilit vurulduğunu ve mahalleye dönüştürülen Mahmutlar, Konaklı, Demirtaş beldelerinin buna tepkili olduğunu söyledi. Acar, bu yanlışın durdurulması için Alanya'nın il olması gerektiğini belirterek, adı geçen beldelerin de ilçe olarak Alanya'ya bağlanmasını istediklerini söyledi.
(ZÇ-ÖZ-Y)

25.12.2012 14:20:17 TSI

Editör: Wan Haber