Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın içerisinde bulunduğu araç Şişhane'de yolun karşısında geçmeye çalışan bir kadına çarptı. Bacağı kırılan kadın hastane tedavi altına alınırken, eşi ise uğradıkları maddi ve manevi zararın karşılanmasını talep etti. Yasal sürecin devam ettiğini belirten CHP İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu da ailenin mağdur edildiğine inanmadıklarını söyledi.
Kaza, geçtiğimiz günlerde Şişhane Meydanı'nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre; yolun karşısında geçmeye çalışan Havva Erkan'a içerisinde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın bulunduğu araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle bacağı kırılan kadını Salıcı'nın şoförü Taksim İl Yardım Hastanesi'ne götürdü. Burada tedavi altına alınan Havva Erkan'ın hastanedeki tedavisi sürerken, kadının eşi Ahmet Neşet Erkan ise CHP'lilerden uğradıkları maddi ve manevi zararın karşılanmasını istedi.
Bacağı kırılan Havva Erkan, "Bir geçmiş olsuna geldiler ondan sonra 'ne yaparsanız yapın' dediler" dedi.
Kadının eşi Ahmet Neşet Erkan da, "Kaza iş çıkışı karşıya geçip durağa giderken meydana gelmiş. Chp İl Başkanlığı minibüsü çarpmış. İl Başkanı o arada aşağıya inmiş hastaneye şoförü getirmiş. İl Başkanı şoförüyle geldi ilgileneceklerini söylediler. Biz de uzlaşamaya gidelim dedik ama bizimle uzlaşmak istemeyip mahkemeye verin dediler. 'Parayı versek iyiydi di mi' dediler. Ben de biz dilenci değiliz dedim. O zaman mahkemeye verin dedi ondan sonra ipler koptu zaten. Hastane masraflarını ve iş göremezliği için yardım istedik. Yardımcı olmalarını istedik ama maalesef. Şu anda koşturup duruyorum. İlgi alaka yok. Eşim 6 ay çalışamayacak maddi manevi zarar olarak istedim" dedi.
Öte yandan, yaşanan kazaya ilişkin CHP İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu da bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında yasal sürecin devam ettiğini belirten Kaftancıoğlu, "Kaza yaşanmıştır. Yasal süreç devam ediyor. Kimin mağdur olduğu ortaya çıkacaktır. Hastaneye tarafımızdan götürülmüştür. Mağdur edildiğine katılmıyoruz. Devlet hastanesinde yatmaktadır. Tedavisi yapılmaktadır. Zaten devlet hastanelerinde acil vakalarda bir ücret talep edilmemektedir. Doktor arkadaşlarla görüştük ameliyatını yaptılar. İlk başta hasta özel hastaneye gitmek istediğini ifade etmişti. Ben de isterlerse götürebileceğimizi ancak burada da tedavisinin gayet iyi bir şekilde yapılacağını söyledim. Doktor arkadaşlar pazartesi günü acilen ameliyata almışlardır. Tedavisi devam etmektir. Mağduriyetten neyi kast ettiklerini anlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.
(MH-ET-Y)

01.12.2012 16:38:23 TSI

Editör: Wan Haber