Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki milletvekillerinin ardından bu defa Karadeniz Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle kahvaltıda buluşacak. AK Parti Genel Merkezi'nde yarın gerçekleşecek istişare ve değerlendirme toplantısına ise 13 ilden yaklaşık 100 kişilik bir partilinin katılması bekleniyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bölge milletvekilleriyle gerçekleştirdiği geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarına devam ediyor. Erdoğan'ın, 3 Şubat'ta başladığı Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya ziyaretlerini bugün tamamlayarak yurda dönmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan 3 günlük Avrupa çıkartmasının ardından ise yurda döner dönmez AK Parti'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle bir araya gelecek.
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan daha önce Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki milletvekilleriyle gerçekleştirdiği geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarına Karadeniz bölgesindeki milletvekilleriyle devam edecek. Erdoğan, daha önce Aralık 2012'de ve Ocak 2013'te Doğu ve Güneydoğu milletvekillerini kahvaltıda ağırlayarak terör başta olmak üzere gündemdeki birçok konuyu istişare etmişti.

TOPLANTIYA 13 İLDEN YAKLAŞIK 100 KİŞİ KATILACAK
Başbakan Erdoğan'ın yarın saat 10.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltılı istişare toplantısında toplam 13 ilin AK Parti'li milletvekillerini ağırlayacak. İstişare ve değerlendirme toplantısına, Karadeniz bölgesindeki 13 ilin il başkanları, il kadın kolları, il gençlik kolları ve il koordinatörleri ile birlikte 90-100 kişilik bir partilinin katılması bekleniyor. Ayrıca daha önce olduğu gibi bazı bakanlar ile bazı genel başkan yardımcılarının da yine toplantıya katılması tahmin ediliyor.

TOPLANTININ GÜNDEMİNDE YENİ SÜREÇ VE YAKLAŞAN SEÇİMLER VAR
Başbakan Erdoğan, partisinin son Kızılcahamam kampında tüm bölge milletvekilleriyle belli aralıklarla bir araya gelme kararı almıştı. Erdoğan, her ay gerçekleştirmeye başladığı toplantılarda ise gündemdeki önemli konular masaya yatırılarak milletvekillerinin önerilerini dinliyor. Yarın AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek toplantıda ise, Başbakan Erdoğan'ın İmralı süreciyle başlayan yeni sürece ilişkin milletvekillerini bilgilendirmesi ve milletvekillerinden gelecek önerileri dinlemesi bekleniyor. Erdoğan'ın yeni süreci halka doğru anlatmaları konusunda milletvekillerine uyarılarda bulunacağı, ayrıca yaklaşan yerel seçimler konusunda da milletvekilleri ile istişarelerde bulunacağı tahmin ediliyor.
Yaklaşan seçimler noktasında ise Karadeniz bölgesinde AK Parti'nin son durumunun değerlendirilmesi ve milletvekillerinin partinin zayıf ve güçlü olduğu iller noktasında Başbakan Erdoğan'a bilgi sunması bekleniyor.
(AT-ÖZ-Y)

06.02.2013 16:44:40 TSI

Editör: Wan Haber