Döviz ile birlikte altın fiyatları, ekonomide en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bunula birlikte, döviz fiyatlarındaki inişli çıkışlı grafik, çeyrek altın başta olmak üzere altın fiyatlarının da dalgalı seyir içinde bulunması ile sonuçlanıyor ve konuya yönelik son dakika araştırmalar da artış gösteriyor. Coğrafyamızın maddi ve manevi kültüründe de son derece önemli bir yer tutmasının yanında, yatırım ve hediyelik eşya olarak görülen altın, bireylerin yoğun ilgi gösterdiği nesnelerden bir tanesidir. Peki, bugün altın fiyatları ne kadar?

BUGÜN ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

13 ŞUBAT 2019 Haberimizin içeriğinden uzman yorumları ile beraber 13 Şubat 2019 Çarşamba gününe ilişkin güncel ve canlı altın fiyatlarını öğrenebilir, A Para altın sayfasından anbean takip işleminizi yapabilirsiniz.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Son zamanlarda çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş, daha uygun fiyatlı olan gram altının tercih edilmesine yol açtı. Bununla birlikte gram altın fiyatlarındaki araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Gram altın, 13 Şubat Çarşamba gününe ALIŞ 221,41 TL / SATIŞ 221,43 TL olarak başladı.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tahtını gram altına kaptırmaya yakın gözükse de, çeyrek altın uzun yıllar boyunca en önemli yatırım ve hediye aracı olarak görüldü. Çeyrek altın düğünlerde de akla gelen ilk hediyedir, aynı şekilde birikim açısından da yastıkaltı biriktirilen altınların büyük çoğunluğu çeyrek altındır.

Çeyrek altın fiyatları: ALIŞ 354,47 TL / SATIŞ 362,47 TL

YARIM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yarım altın ile çeyrek altın arasındaki fark yarım altının kolay kolay bozdurulmayan birikim anlayışıyla değerlendirilmesidir. Yarım altın da genellikle düğünlerde gelin ve damadın aile fertleri, arkadaşları tarafından armağan edilir.

Yarım altında durum şöyle: ALIŞ 706,73 / SATIŞ 724,93

TAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Tam altın fiyatları da vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor.

Tam altın bugün itibariyle 1.417,88 TL'den alınırken 1.445,43 TL'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler söz konusudur. Cumhuriyet altını hem daha pahalı hem daha ağır olduğu için kolay kolay bozdurulmaz.

Cumhuriyet altın fiyatlarında son durum şu şekilde: 1.471,00 TL'den alınırken 1.493,00 'den satılıyor. (SABAH)

Editör: Wan Haber