AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantının ana gündem maddesini ise çözüm süreci ve İmralı'ya gidecek olan 3 BDP'li ismin kim olacağı konusu var.
AK Parti MYK Toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde başladı. MYK'nın ana gündem maddesini ise terör sorunun çözüm sürecine ilişkin son gelişmeler oluşturuyor. Başbakan Erdoğan'ın, BDP'nin İmralı'ya gidecek olan 3 BDP'li ismi açıklaması beklenirken, İmralı'ya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün gideceği iddia ediliyor. MYK'nın gündeminde de İmralı'ya gidecek olan 3 ismin üzerinde görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.
Başbakan Erdoğan, dünkü Mardin ziyareti sırasında halktan gelen talep üzerine Kürtçe vaaza yeşil ışık yakmıştı. Bugünkü toplantıda da Kürtçe vaaz konusunun da masaya yatırılması tahmin ediliyor. Başbakan Erdoğan geçen hafta partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yeni anayasa konusuna geniş yer ayırmıştı. Başbakan Erdoğan'ın bugünkü toplantıda da yine anayasa konusunu gündeme getirmesi ve uzlaşma ile yeni anayasa yapılamaması durumunda atılması muhtamel adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
4. YARGI PAKETİ DE TOPLANTININ GÜNDEMİNDE
4. Yargı Paketi'nde de son aşamaya gelindi. 4. Yargı Paketi ile ilgili yapılan son açıklamalarda teknik değerlendirmeler yapıldıktan sonra son noktanın konulacağı ifade edilmişti. 4. Yargı Paketi üzerinde yapılan son rötuşların da MYK toplantısında ele alınması tahmin ediliyor.
Başbakan Erdoğan son İl Başkanları Toplantısı'nda yerel seçimlerin yaklaştığına vurgu yapmış ve AK Parti'nin son seçim zaferinin ardından 2014'teki yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını işaret etmişti. Bugünkü toplantıda da yine yaklaşan yerel seçimlerin masaya yatırılması bekleniyor.
Toplantıda ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında kurulan komisyonun dershanecilik sistemiyle ilgili hazırlanan raporun Başbakan Erdoğan'a sunulacağı konuşuluyor.
(AT-ÖK-Y)

18.02.2013 13:49:31 TSI

Editör: Wan Haber