TFF BAL ligi 3.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Zara Belediyespor ligin 17. haftasında deplasmanda Samsun temsilcisi Dikbıyıkspor Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanarak puanını 34'e yükselten Zara Belediyespor grupta liderlik koltuğuna yükseldi.
Zara Belediyespor, Dikbıyık Enver Yıldırım stadyumunda Samsun temsilcisi Dikbıyık Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Ankara Bölgesi hakemi Aytaç Coşar yönetti. Karşılaşmanın 26. Dakikasında Alp serbest vuruştan attığı gol ile Zara Belediyespor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü elden bırakmayan Zara Belediyespor 56. dakikada Sinan'ın yerden plase vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın 90. Dakikasında Alp'in ortasında Metin Kurt şık bir kafa vuruşuyla topu Dikbıyık Belediyespor ağlarına göndererek maçın skorunu ilan etti. Zara Belediyespor bu galibiyetle puanını 34 yaparak grupta liderliğe yükselen ekip oldu.
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Zara Belediyespor Genel Kaptanı Yüzbaşı Kurt" Biz çok iyi bir ekibiz.Bize güvenenleri bu teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla mahcup etmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik. Spor camiasının, Zaralı iş adamlarının desteğini bekliyoruz. Sivas'a lider olarak dönüyoruz. Amasyaspor maçında tribünleri dolduralım. Takımımıza destek verelim" dedi.
Samsun'daki kritik maçta takımı yalnız bırakmayan Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy ise, "Sahada aslanlar gibi mücadele eden futbolcu arkadaşlarımla bir kez daha gurur duydum. Zara dışında yaşayan herkes Zaraspor'un başarılarını bizlere anlatıyor. Bizlerde bize sevinci yaşatan teknik heyet ve futbolcu arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Biz üzerimize düşen konuda ne gerekiyorsa yapacağız."dedi.
Zara Belediyespor'lu futbolculardan Metin, Turan ve Rüştü maç sonrası yaptıkları açıklamada camiaya seslenerek şunları söyledi,"Arkadaşlık ortamımız üst seviyede olan bir kulübüz. İmkânlarımız kısıtlı olmasına rağmen birçok şehir takımının önündeyiz. Bütün Zara'lı iş adamlarımıza sporseverlere buradan bizlere destek konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz "dediler.
Lider Zara Belediyespor 18. Hafta karşılamasında 10 Şubat pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Amasyaspor ile saat:13.30'da karşı karşıya gelecek.
(AÖ-Y)

04.02.2013 14:38:18 TSI

Editör: Wan Haber