Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya gör 15 Şubatta köy okulların açılacağı 1 Marta ’da diğer okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini söyledi. Bu açıklamadan sonra veliler ve öğrenciler sınıfların kaç kişilik olacağı ve ders saatleri ne kadar süreceğini araştırmaya başladılar.

Okullarda yüzü üze eğitim başladıktan sonra nasıl tedbirler alınacağı tartışma konusu oldu.

Okullardaki tüm kapalı alanlarda mümkünse 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecek.

Şartlar uygun olursa sınıflarda en fazla 15 öğrencinin bulunması sağlanacak. Sınıf, çalışma salonları, yemekhane, kantin gibi toplu kullanım alanları, sosyal mesafenin korunması amacıyla kişiler arasında en az 1 metre olacak şekilde düzenlenecek. Öğrenciler ile 1 metreden yakın temas olasılığı bulunan öğretmen ve diğer çalışanların tıbbi maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanması sağlanacak.

Dersler mümkün olan en az kişi sayısıyla yapılacak, birkaç sınıfın bir araya gelmesiyle ortak yapılan derslerde oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre en az 1 metre olacak şekilde uygulanacak. Öğrencilerin toplu halde bir arada bulunmalarını önlemek amacıyla mümkünse ders araları sınıflar sıraya konularak düzenlenecek.

Editör: Wan Haber