Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir halı saha çökerken, bir evin çatısından inen karların altında kalan bir kişi de son anda kurtarıldı.
Kar kalınlığının şehir merkezinde yer yer 2 metreye ulaştığı Yüksekova'da tüm şehir adeta kara gömüldü. İlçenin Güngör Mahallesi'nde bulunan bir halı saha çatısı, karlara dayanamayarak çöktü. Esentepe Mahallesi'nde ise 2 katlı bir evin çatısında biriken karlar birden inince o sırada evin önünden geçen bir kişi kar kütlesinin altında kaldı. Çevreden geçenlerin fark etmesi üzerine mahsur kalan şahıs son anda kurtarıldı.

TÜM KARAYOLLARI KAPANDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Hakkari ve Yüksekova-Van karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Karayolları 117. Şube Şefliği yetkilileri, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikeleri nedeniyle Yüksekova-Şemdinli ve Yüksekova-Esendere karayollarında çalışma yapamadıklarını, ancak Yüksekova-Van karayolunu açmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

ESNAFLAR İŞBAŞI YAPMADI
Kar yağışı nedeniyle birçok esnaf iş yerlerini açamazken, tüm araçlar kar altında kaldığı için de tüm vatandaşlar kapalı olan mahalle yollarında kilometrelerce yürüyerek şehir merkezine gidip ihtiyaçlarını açık olan iş yerlerinden karşılamaya çalışıyorlar. İlçede iş yerlerini açabilen esnaflar ise, kaldırımlarında biriken karlardan kardan adam yapmaya koyuldu. Şehir merkezinin birçok noktasında yapılan kardan adamlar dikkat çekerken, birçok vatandaş çatıları çökmesin diye biriken karları temizlemeye koyuldu. İlçede eczacılık yapan Ali Duaeli, "Allah köyde yaşayan vatandaşlarımıza yardım etsin. Gerçekten bu sefer çok kar yağdı" dedi.
(EÇ-MSA-Y)

09.01.2013 13:58:05 TSI

Editör: Wan Haber