Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla fabrika önünde eylem yaptı.
Yozgat OSB'de bir tekstil fabrikasında çalışan 70'e yakın işçi, sigortalarının yatırılmadığı ve maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı. Soğuk havada fabrika önünde toplanan işçiler, ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
Bekir Serttoprak isimli işçi, fabrikanın 2012 Kasım ayından itibaren faaliyette olduğunu belirterek, "Fabrika yönetimi burada çalıştırdığı işçilerin sigortasını yatırmıyor, maaşlarını vermiyor. Bizim derdimiz ekmek parası. Biz 1,5 aydır çalışıyoruz. Fabrika yönetimi işçilerin onuruyla gururuyla ekmek parasıyla oynuyor. Sigortasız çalışıyoruz. Pazar günleri çalışıyoruz, ek mesai ücreti verilmiyor. Yetkililer gelsin, fabrikanın ne zamandan beri faaliyette olduğunu incelesin. Fabrikanın faaliyette olduğu doğalgaz ve elektrik faturalarından ortaya çıkacaktır. Biz emeğimizin karşılığını ve devlet büyüklerinden bize yardım etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Hacı Davut İbiş isimli işçi sigortalarının olmadığını ifade ederek, "Bizim sigortamız olsa bir hakka sahip oluruz, suçlu duruma düşmeyiz ama şu durumda sigortamız yok. 70-80 kişi çalışıyor. Asgari ücret 774 lira ama bizim maaşımız 500 liraya bile gelmiyor" şeklinde konuştu.
Fabrika yönetimi eylemle ilgili bir açıklama yapmazken, jandarma ekipleri herhangi bir olay çıkmaması için fabrika önünde güvenlik tedbiri aldı.
(ÖE-AÖ-GS-Y)

16.01.2013 11:06:22 TSI

Editör: Wan Haber