Vansesi Gazetesi'nden İlhan Siyahtaş'ın haberine göre;
 
Van'a Bağlı Sarmaç köyünde evinde birkaç yılanın olduğunu gören Mehmet Kavak, eşi ve 4 çocuğuyla yaklaşık 6 aydır yetkilerden kendilerine yardım etmelerini bekliyor.
 
Yılanlardan dolayı tedirgin olduklarını, düzenlerinin bozulduğunu ve korktuklarını belirten Mehmet Kavak gazetemize yaptığı açıklamada, Sarmaç köyünde oturduğu evin yaklaşık 6 aydır yılanların istilasına uğradığını, yılanları evinden çıkartamadığını söyledi.  Kavak; " Evde gezerken bir anda çok sayıda yılanla karşılaşıyoruz. Yılanlar yaklaşık 6 aydır evimi istila etti. Depremde evim hasar gördü. Van Valiliği il Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonrası evime yıkım kararı çıktı. Fakat yıkılıp yenisini yapamadım. Bu nedenle depremde hasar gören evime çatı ve duvar aralarından yılanlar ve fareler giriyor. Geceleri uyuyamıyoruz. Eşim ve çocuklarım huzursuz, perişan oldu. Ailece psikolojimiz bozuldu.  9 yaşındaki kızım Z.K titreyerek, korkuyla evimizin içerisinde yaklaşık 2 m boyundaki bir yılanın bir fareyi kovaladığını söyledi tabi bizlere haber vermesiyle evin içercesine girdik fakat yılan duvar arasına girerek kayboldu" dedi.
 
Evimizde yılan nöbeti tutuyoruz
Mehmet Kavak'ın eşi Ülkü Kavak da gördüğü manzara karşısında evde bulunmaktan korktuğunu ve yılanların çocuklarına zarar vermesinden endişe ettiğini söyledi.   Anne Kavak, "  Evimizde 1 ayda 5 tane yılan gördük. Fakat müdahale edemedik çocuklarım yılanların çıktığı odada uyuyorlar.  Çok korkuyoruz ama yılanlardan kurutulabilmek için elimizden bir şey gelmiyor. Ne yapacağımız şaşırdık. Ben ve çocuklarım yılan ve fareleri gördüğümüz zaman gece korkudan uyuyamıyoruz. Psikolojimiz, uyku düzenimiz bozuldu.  Uyurgezere olduk. Elimizde sopa sabaha kadar yılan nöbeti tutuyoruz. Evimizde geceleri el feneri ile dolaşıyoruz.  Çocuklarıma zarar gelecek diye çok korkuyorum. Yetkililerden yılanlardan kurtulmamız için yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
Editör: Wan Haber