Yerköy ilçesinde sprey boyayla duvarlara yazılan yazılar vatandaşın tepkisini çekiyor.
Yerköy ilçesinde, ev, iş yeri ve okul duvarlarına yazılan yazırlar ve çizilen resimlere tepki gösteren vatandaşlar, yazılan yazıların çirkin görüntü oluşturduğunu söyledi.
Duvar yazıları sebebiyle sık sık işyeri duvarlarını temizlediğini ve boyadığını belirten Yerköylü Esnaflarından Murat Dursun, çok sayıda iş yeri sahiplerinin de aynı dertten muzdarip olduğunu kaydetti. Yeni boyanmış duvarlara dahi çirkin yazıların yazıldığını ifade eden dursun, "Yerköy ilçe merkezinde bulunan iş yerimizin duvarı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından sprey boyalarla boyanmaktadır. Bu yüzden artık duvarları temizlemekten bıraktık. Güzel gürünsün kirlilik ortadan kalksın diye vatandaş duvarını boyuyor, bir gün sonra bakıyorsunuz bir kişi sevgilisine aşk ilan etmiş veya bir isim yazmış, kalp çizmiş oluyor. Yazılan bu yazılarda duvarlarda çirkin görüntü oluşturuyor" dedi.
Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yazdığı yazılar sebebiyle duvarlarda çirkin görüntülerin kendilerini sıkıntıya düşürdüğünü ifade eden esnaf Yüksel Nihal ise, "Dükkanımızın bulunduğu cadde ve sokaklarımızda duvarlar kırmızı sprey boya ile boyanmaktadır. Bizler iş yeri sahipleri olarak bu konundan sıkıntılıyız. Bu tür yazıları özellikle kırmızı spreyle yazılmış duvarları ilçemizin farklı noktalarında görmekteyiz. Bu durum bizlerin canını sıkmaktadır. Bu tür çevre kirliliği oluşturan kişilerin yakalanarak gerekli cezaların verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

08.02.2013 17:42:55 TSI

Editör: Wan Haber