Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, yenileme çalışmalarının tamamlandığı kendi fidanlığında bu yıl 50 bin adet çelik üretmeyi hedefliyor.
Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 6 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan fidanlıkta yenileme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Fidanlıkta mevsimlik bitki, çalı ve ağaç üretimi yapılan alanların yenilendiği, iki adet bitki üretim serasının da hizmet vermeye başladığı ifade edilen açıklamada, bu seralar sayesinde üretim kalitesi ve miktarının artacağı belirtildi. Müdürlüğün şu anda çelik alma çalışmalarının devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu çelikler belediye sınırları içerisindeki parklara, bahçelere ve refüjlere dikilmektedir. Belediye sınırları dışındaki bölgelerdeki sağlıklı bitkilerin uygun sürgünlerinden alınan ve bitki türüne göre farklı büyüklüklerde kesilerek perlit üretim ortamına dikilen çelikler daha sonra uygun alanlarda değerlendirilmektedir. Bu yıl içinde 50 bin adet çelik üretmeyi hedefleyen müdürlüğümüz, şu ana kadar bin adet çelik alarak dikimini gerçekleştirdi" denildi.
Begonvil, Japon Ayvası, Mor Salkım, Çit Hatmi, Sarmaşık Gül ve Papatya bitkilerinin çeliklerinin alımını tamamlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, ayrıca 13 farklı türde ağaç ve çalı tohumu atarak çalışmalarını sürdürdüğü aktarılan açıklamada, "Bir yıl içerisinde yaklaşık 150 bin adet mevsimlik çiçek ve bitki üretimi gerçekleştiren Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde de yapımı tamamlanacak ve vatandaşların hizmetine açılacak olan parkların ihtiyacını karşılamak üzere yoğun tempoda çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.
(KYM-Y)

06.02.2013 15:01:37 TSI

Editör: Wan Haber