Gezegenimizdeki doğal kaynaklar hızla tükenirken, insanların çevreye karşı duyarlılıkları her geçen gün daha da artıyor. Enerji verimliliği ve tasarrufu konuları ise sürdürülebilir bir doğa için tüm ülkelerin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Türkiye'de SolidWorks teknolojisiyle Arkitermo tarafından geliştirilen süpürgelik tipi ısıtma sistemleri, hem önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayarak, hem de pek çok ülkeye ihraç edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
Süpürgelik şeklinde ve süpürgeliklerin yerine duvar kenarlarına uygulanan bu ısıtma aracı, mekanlardaki radyatörlere veya yerden ısıtma sistemine göre çok daha estetik, pratik ve sağlıklı. Ayrıca içerdiği yüksek teknolojisonucunda yüzde 25'lere varan ısı tasarrufu yapmak mümkün. Tüm mekanlara kolaylıkla uygulanabiliyor. Bu ürünler sayesinde mekanlarda mimariden ve dekorasyon tercihlerinden ödün vermeden ısıtma yapılabiliyor. Odalardaki her alan işlevsel olarak kullanılabiliyor, mobilyalar özgürce yerleştirilebiliyor.
Süpürgelik tipi ısıtma sistemleri ile ilgili bilgi veren Arkitermo Genel Müdürü Sedat Köksal, Türkiye'nin hammadde yanı sıra katma değeri yüksek teknoloji ürünleri ihracatını da arttırması gerektiğini söyledi. Bunun için ise yenilikçi teknoloji ürünlerinin geliştirmesinin şart olduğunu belirten Sedat Köksal, "Yüzde25'lere varan yakıt tasarrufu sağlayabilen böylesi yenilikçi ürünleri geriştirmek için çok çalışıyoruz" dedi.
(ÖK-ÖK-E)

20.02.2013 15:19:31 TSI

Editör: Wan Haber