Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Modern Hayvan Barınağı Merkezi, sokakta derin bir kesi yarası nedeni ile ölmek üzere olan sokak köpeğini hayata bağladı.
Vatandaşların ihbarı ile Zabıta tarafından Merkeze getirilen yaralı hayvan ameliyata alındı. 35 santimetre uzunluğunda 15 santim derinliğinde yarası olan köpek Büyükşehir Veteriner hekiminin gerçekleştirdiği operasyon ile hayati tehlikeyi atlattı.
Yarasının derin olması nedeni ile hayati riski de bulunan köpeğin ilk olarak yaralı kısmı temizlendi. Gerekli ilaç tedavisi yapılarak derin bıçak yarasının dikimi sağlandı. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Ameliyat sonunda yaralı hayvan dinlenme odasına alındı. Yemeğini yemeye başlayan suyunu içen köpek tekrar hayata döndü. Genel sağlık durumu iyileşen köpek Büyükşehir Belediyesi Geçici Modern Hayvan Barınağı'nda rehabilite uygulamaları alıyor.
Büyükşehir Belediyesi Kartepe ve Gebze'de olmak üzere iki noktada hizmete açılan hayvan barınağı sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Çalışmalarda sokak hayvanlarına kısırlaştırma, sahiplendirme, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. Gezici araçla da hizmet verilen hizmet kapsamında bu sene Kasım Ayı itibari ile 2 bin 630 kısırlaştırma gerçekleştirildi. Bin 366 tedavi hizmetinin verildiği hizmet kapsamında 474 sokak hayvanı ise sahiplendirildi.
(MA-MA)

12.12.2012 11:56:52 TSI

Editör: Wan Haber