WanHaber.com - ÖZEL

Türkerler Enerji bünyesinde bulunan Van Gölü Elektrik Parekende Satış AŞ (VEPSAŞ), Koronavirüsü bahane ederek Van halkını mağdur etmeye devam ediyor. Kent genelinde yaklaşık 2 aydır kapalı olan dükanlara fahiş rakamlı fatura çıkaran VEPSAŞ, esnaflara faturaların ödenmesi doğrultusunda mesaj gönderiyor. Son olarak 21 Mart'tan bu yana kapalı olan bir kuaför salonu için VEPSAŞ 582,70 TL'lik bir fatura çıkardı. WanHaber.com'a açıklamalarda bulunan kuaför sahibi; "21 Mart tarhinden bu yana dükanlarımız kapalı, iş yapmıyoruz, kepenk açmıyoruz. Bu süreçte herkesin bir birine destek vermesi gereken bir dönemde bazıları yine fırtsatçılık yapıyor. Normal faal durumda olduğumuz süreçte 300 liralık fatura gelen bir işletmeye kepenk açmadığı süreçte nasıl 582 TL'lik bir fatura çıkartılır anlamış değilim. Sadece biz değil kentte bulunan diğer kuaförlerde aynı durumda" açıklamasında bulundu.

KAPALI BAYAN KUAFÖRÜNE 446 TL FATURA!

WanHaber.com'a açıklamalarda bulunan başka bir kuaför salonu işletmecisi ise kapalı oldukları süreçte VEPSAŞ'ın fatura çıkardığını ve bu faturanın kullanım bedeli olmaksızın kesildiğini iddia etti. Mahalle arasında bayan kuaförü işleten bir esnaf; "Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinde dükanımızı kapattık, o tarihten bu yana evde oturuyoruz. İşyerlerimizi açmıyoruz, oldukça sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Hem maddi hem manevi olarak bü süreçten çok etkilendik. Saatimiz içerde ve dükanımız kapalı olduğu halde saatimi okunmuş ve fatura kesilmiş görünüyor. 2 aydır tüketimin olmadığı saati nasıl okuduklarını anlamakta güçlük çekiyoruz. VEPSAŞ'ın fatura kesmesi bile absürt olduğu bu süreçte 11/05/2020 vadeli 446,80 TL tutarında abartılı bir fatura kesildi. Zaten iş yapmıyoruz çalışmıyoruz, bu faturaları nasıl öderiz? Kullansak zorumuza gitmez ama oturdukları yerden fatura kesmeleri güzel değil. Bu tutarları kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

KAPALI DÜKANA BİN LİRA FATURA!

Yine Van'da kapalı olan bir kuaför dükanına kesilen faturayı protesto eden vatandaş, sosyal medya aracılığı ile son kesilen faturanın tutarını yayınladı. Kapalı oldukları süreçte 997,40 TL fatura tahakkuk edilen iş yeri sahibi isyan etti.

VEPSAŞ: FATURA KESMİYORUZ

Konuyla ilgili görüştüğümüz VEPSAŞ yetkilileri ise kapalı iş yerlerine fatura çıkarıltılmadığını söyledi. Okuma personellerine talimat verdiklerini belirten yetkililer, yanlış yada hata olabileceğini sözlerine ekledi. Abone numaraları ile VEPSAŞ'a başvuranların faturaları incelenebilecek.

Editör: Wan Haber