Bazı ajanslarda 3 çocuğun yaralı olduğuna dair bilgilerin yer almasına ilişkin valilik, "Olay sonrasında U. K. ve S. O. isimli şahısların yaralı olarak kendi imkânları ile hastaneye başvurduğu ve tedavilerinin devam ettiği anlaşılmıştır.

Bazı basın yayın organlarında yaralandığı iddia edilen D. A. isimli şahsın ise yaralandığına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.

Van'ın İpekyolu ilçesinde bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde dün gece yaşanan çatışmalara ilişkin Van Valiliği açıklama yaptı. " 07 Ocak günü saat 19:40 sıralarında silahlı ve molotof bombalı 20 kişilik bir grubun barikat kurarak yolu trafiğe kapatmaya çalıştığı yönündeki ihbar üzerine polis ekiplerimizce derhal olay yerine intikal edilmiştir. Söz konusu şahıslara müdahalede bulunan polis ekiplerimize molotof bombası ve silahlarla saldırılması üzerine, polis ekiplerimiz tarafından ateşli silahla karşılık verilmiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamda yaralı sayısının 2 olduğu ve yaralıların kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdukarı belirtildi.

Aileler ANF'ye konuştu

Yaralanan çocuklardan Uğur Kurt'un babası İsmet Kurt, ANF'ye konuştu. Baba Kurt, mahallede herhangi bir olayın olmadığını, sadece gelen zırhlı araçların çevreyi taradığını söyledi.  Kurt, "O esnada dışarıda bulunan gençler ses çıkarma eylemi ile Cizre ve Sur'da yaşananları protesto ediyordu. Ancak açtıkları ateşle aralarında oğlumun da bulunduğu 3 kişiyi yaraladılar" dedi.

Anne Sıdıka Kurt da mahallelerinde herhangi bir olay olmamasına rağmen polisin mahalleden çıkmadığını; bilinçli olarak oğlunu vurduğunu belirtti.

Uğur Kurt'un doktoru ise Kurt'un karın bölgesinden vurulduğunu ancak hayati tehlikeyi atlattığını bildirdi. Dursun Odabaşı Hastanesi'nde tedavi gören Suat Orhan'ın ise hayati tehlikesi sürüyor.

Hastanelere giden HDP ve DBP yöneticilerinin de buradaki bekleyişi sürüyor. Saldırının ardından Suat Orhan'ın ağabeyi Fettah Orhan ile kuzeni Jiyan Orhan da gözaltına alındı.

Editör: Wan Haber