WanHaber - Özel

Dünya’yı etkisi altına alan korona virüs salgını, Türkiye’de de etkisini gösterirken, salgının pik yapmasıyla toplam vaka ile ölüm sayısı git gide azalıyor. Özellikle ekonomik anlamda sıkıntıların baş gösterdiği ülkemizde aşamalı olarak normal hayata dönüş için düğmeye basıldı.

VAN’DA İHMALLER SÜRECİ UZATIYOR

Özellikle Van’ın daha önce köy statüsünde yer alan kırsal mahallelerinde ihmaller sonucu koronavirüs testi pozitif çıkan vakaların arttığı görülüyor. Son olarak Ortanca Mahallesi’nde kurulan taziye ile birlikte bölgede 15 vakaya rastlanılırken son rakamlarla beraber yaklaşık vaka sayısının 240’a yükseldiği tahmin ediliyor. Bugün açıklanan son verilere göre Van’da koronavirüs kaynaklı can kaybı ise 7 olarak belirtildi.

TOPLU ETKİNLİKLERDEN VAZGEÇEMİYORUZ

Van kültüründe önemli bir yer oluşturan taziye, düğün gibi toplu etkinlikler salgın sürecinde hayatı olumsuz etkiliyor. Kırsal mahallelerde bazı muhtarların toplu etkinliklere göz yumması ise vaka sayısının artmasına sebep oluyor. Ramazan Ayı’nın ardından düğün sezonun açılacak olması bölgede endişe yaratıyor.

ULUSAL BASINA KONU OLDU

Van’da bazı muhtarların ihmalleri sonucu gerçekleşen vaka artışları ulusal medyada da geniş yer buluyor. Bazı medya organları durumun vahametini haberlerine taşırken sosyal medyada ise ihmallere karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

SALGINI ATLATAN İLLERDE NORMALLEŞME ERKEN BAŞLAYACAK

Türkiye’nin bazı şehirlerinde günlerdir Kovid 19 taşıyan vakalara rastlanılmamasından dolayı normal hayata daha hızlı geçileceği konuşuluyor. Vakaların son bulduğu şehirlerin diğer kentlere nazaran güvenli şekilde giriş çıkışlarının açılarak işletmelerin ticaretlerine başlatılması öngörülüyor.

DURUMDAN EN ÇOK VAN ESNAFI RAHATSIZ

Van’da koronavirüs vakalarının azalmasını umut eden esnaflar bir an önce eski günlerine dönmenin hayalini kuruyor. Sürecin uzamasıyla ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan birçok işletme kent genelinde salgının bir türlü kontrol altına alınmamasından rahatsız.

Editör: Wan Haber