WanHaber - Özel

Van'da market zincirlerinin ekmeğin fiyatını 80 kuruşa düşürmesiyle rekabet oluşurken vatandaşlara farklı fiyatlarla satış gerçekleştiriliyordu. 80 kuruş ila 1.25 lira arasında değişen ekmek fiyatları her yerde 1 lira 25 kuruş olarak sabitlendi. Bu karara market zincirleri de uyarken, fiyat düzenlemesi esnafı mutlu etti.

KARAR VATANDAŞI MEMNUN ETMEDİ

Korona virüs gündemiyle beraber Van genelinde bir çok vatandaş ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirirken, ekmeklerin 1 lira 25 kuruşa yükselmesi vatandaşı memnun etmedi. Herkesin korona virüs gündemiyle meşgul olduğu dönemde fiyatların habersizce artırılması vatandaşların tepkisini çekti.

EKMEKLER AMBALAJLA SATILACAK

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir karara imza attı. Buna göre, ekmek satışında üç yöntem uygulanacak ve bunun dışına çıkılmayacağı açıklandı. Bundan böyle ekmekler hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kağıt esaslı malzemeyle paketlenecek. Ekmeğin dolap içinde satılmasına da devam edilecek ancak ekmekler görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak verilecek. Müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine izin verilmeyecek. 

Editör: Wan Haber