Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olduğunu bildirdi.
Vali Yaman, Vakıflar Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajda, "Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan eserlerimiz, birer mimari şaheser olmanın yanında, asırlar boyunca toplumsal yaraların sarılmasında, insani ihtiyaçların karşılanmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde son derece önemli kurumlar olduğunu belirterek şunları kaydetti;
"Bizler, sahip olduğumuz vakıf medeniyeti mirasını, tarihimizin en önemli iftihar kaynaklarından biri olarak görüyor; İnsanın mutluluğu ve refahı için vakıf anlayışını yeniden canlandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır. Milletimizin yardımseverlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren Vakıflar, sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesine de önemli katkıda bulunmuştur. Geçmişteki ihmaller, ilgisizlikler yüzünden kendi kaderine terk edilen zaman içinde metruk ve harabeler haline gelen eserlerimiz onarılmak suretiyle ihya edilmiş; Vakıf medeniyeti şuuru içinde asıl vazifelerine uygun olarak işletmeye açılmıştır.
Vakıflar Genel Müdürlüğümüz eliyle, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki vakıf eserlerimizi onararak, tarihi bir misyon üstlenmişlerdir.
Ancak, vakıflarımıza sahip çıkmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını yeşerterek, bu çalışmaları gelecek nesillere aktarmak sadece belli kurumların değil, hepimizin temel görevi olmalıdır." dedi

06.12.2012 13:08:34 TSI

Editör: Wan Haber