Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda gazetecilerin zor şartlar altında en modern teknolojik cihazları kullanarak halka bilgi aktardığını söyledi.
Gazetecilik mesleğinin en hızlı gelişen ve yeniliklere uyum sağlayan mesleklerden biri olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, kentte görev yapan tüm gazetecilerin "Çalışan Gazeteciler Gününü" kutladı. Gazetecilik mesleğinin toplumun en dinamik unsurlarından birisi olma özelliğini taşdığını da anlatan Vali Mehmet Ufuk Eren mesajında , "Hayatın içinde birbirinden farklı konuları habere dönüştüren, toplumun sevincini ve kederini, ülkemizin gurur veren gelişmelerini aktarırken yaşanan bu heyecan mesleğin cazibesini de sürekli kılmaktadır. Haberin en kapsamlı haliyle üretilmesini sağlayan gazeteciler, haberin kaynağına haber konusu olgunun meydana geldiği yere göre türlü zorluklarla mesleklerini icra etmektedirler" dedi.
Her mesleğin kendine has zorlukları bulunduğunu ancak gazetecilerin fedakarca görev yaptığını da belirten Mehmet Ufuk Erden şöyle devam etti, "Her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımanın gerektirdiği güçlü donanım ve eğitim seviyesi ülkemizin gelişmesine paralel olarak yükselmekte, kalemini onuru kabul eden gazetecimiz, en modern teknolojik cihazları da haber üretim sürecinde kullanmaktadır. Demokrasinin en güzel sonuçlarından birisi olan 'Basın özgürlüğünün' verdiği güçle, güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun gür sesi, tüm Gazetecilerin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum"
(KY-İK)

10.01.2013 09:57:18 TSI

Editör: Wan Haber