Muş Valisi Ali Çınar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Muş'ta teşkilatlanmış olmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Muş Valisi Ali Çınar, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaların daha modern hale gelmesine destek sağlayacak olan TKDK Muş İl Koordinatörlüğü'nün daha modern teknolojilerin kullanılmasını sağlayarak il ve ülke ekonomisine katkı sağlamasından ötürü çok önemli bir kurum olduğunu söyledi. TKDK Muş İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Vali Ali Çınar, TKDK'nın Muş için çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı.
Basın mensuplarına TKDK ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Çınar, "TKDK Muş İl Koordinatörlüğümüzün bir yıldır teşkilatlanma çalışmaları devam ediyordu. 2012 yılında personel alımı ve eğitim çalışmaları tamamlandı. 2013 yılı itibari ile de akredite çalışmaları belli bir aşamaya geldi. TKDK Muş için çok önemli. Çünkü biz Muş ili olarak ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı bir iliz. Dolayısı ile TKDK Muş İl Koordinatörlüğü ilimizde özellikle tarım ve kırsal kalkınma alanında çalışan vatandaşlarımıza ve kuruluşlara destek verecek. Bu bize çok önemli katkılar sağlayacak" dedi.
Çınar, "TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tarım ve kırsal kalkınmanın hızlanmasına, mevcut kaynaklarımızın yanında AB'den gelecek olan kaynaklarında ilimize gelmesine vesile olacak. Tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaların daha modern hale gelmesine yardımcı olacak olan TKDK, daha modern teknolojilerin kullanılmasını sağlayacak. Bu da üretim tekniklerinin gelişmesine, daha fazla üretim yapılmaya, ürettiğimiz ürünlerin dış piyasaya daha fazla gönderilmesini sağlamış olacak. Bu kurumumuzu çok önemsiyoruz. Bu kurumu ilimizde teşkilatlanmış olmasından ötürü çok seviniyoruz" ifadelerini kullandı.
(RD-MET-Y)

09.01.2013 12:58:47 TSI

Editör: Wan Haber