Türkiye'nin koordinatörlüğünde 11 ülkenin ortak olduğu Avrupa Birliği Hayat boyu öğrenme ve Gençlik programları Forgotten Values (Unutulan değerler) projesi büyük ilgi görüyor.
Türkiye'yi temsilen İsabeyli Ortaokulu Proje ekibinin hazırladığı proje ortakları ise Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya, Norveç, Finlandiya, Portekiz, Polonya ve Yunanistan.
Projenin amacının çocuklar ile yaşlılar arasındaki kuşak farkını ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden İsabeyli Ortaokulu Okul Müdürü Ramazan Özcan; "Çocuklarımızın kendi kültürlerini yaşatmasını ve gelecek nesillere aktarmasını sağlamak, unutulan yada unutulmakta olan kültürel değerlerimizin tekrar ortaya çıkarılmasını sağlamak ve çocukların ahlaki değerlerini geliştirmektir. Öğrencilerimiz kendi kültürlerini daha iyi tanıyacak ve tanıtacak. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve bölge halkı daha fazla bir araya gelecek. Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz ortak ülkelere ziyaret fırsatı bulacak. Öğrencilerimizin bilişsel, sosyal ve dil becerileri gelişecek. Türkiye'yi ve Türk kültürünü diğer ülkelere en iyi şekilde tanıtacak ve onların ülkelerini ve kültürlerini tanıyacak. Öğrencilerimiz ortak ülkelerdeki öğrencilerle kaynaşacak, onlarla aralarındaki farklılıkları ve benzerlikleri keşfedecek. Öğrencilerimizin topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini sağlayacaktır" dedi.
21 ŞUBAT'TA PROJENİN AYRINTILARI BELİRLENECEK
Projenin ayrıntılarının 21 Şubat'a kadar hazır hale getirileceğini belirten Özcan; "Bu proje kapsamında okulumuz 913 Ocak tarihleri arasında bir hazırlık toplantısı düzenlemiştir. Bu toplantı 8 ülkeden okulların öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı. Bu toplantıda projenin ayrıntıları görüşüldü ve bu proje son başvuru tarihi olan 21 Şubat'a hazır hale gelecektir. Proje Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal ajans birimi tarafından incelenecek ve uygun görüldüğü takdirde, kabul edilen okullar bu projeyi 2014 ve 2015 yıllarında hayata geçireceklerdir" dedi. Özcan konuşmasının sonunda ise projeyi hazırlayan ve düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlayan okul proje ekibine teşekkür etti.
(ÜÖ-MB-İK)

07.02.2013 16:41:51 TSI

Editör: Wan Haber