Bakan Adil Karaismailoğlu, iniş ve kalkış yapan uçak sayılarının verilerini de bildiriyor. Havalimanlarına 1 ve 15 Haziran arasındaki süreçte iniş-çıkış yapan uçakların iç hatlarda 10 bin 777, dış hatlarda ise bu durumun 2 bin 904 olduğunu ve toplam olarak da 13bin 681 olduğunu ifade ediyor.

Ulaşım Sektöründe Zİrveler Yaşanıyor!

Ulaşımda Normalleşme Kendisini Gösteriyor

Karaismailoğlu, yazılı olarak yapmış olduğu açıklamada ulaşımda normalleşme kapsamında olumlu gelişmeler olduğunu ifade ediyor. Ülke olarak süreci çok iyi atlattığımızı bildiren bakan, hızlıca toparlanarak bir rekora imza attığımı da bildiriyor. Ayrıca havalimanlarında uygulanan salgın önlemleri bu süreci olumlu bir şekilde atlatmamızı sağlıyor. Tüm önlemler titizlikle bu alanlarda sürdürülüyor. Hayatın her alanında olduğu gibi ulaşım sektöründe de normalleşme hızla kendini gösteriyor.

Havayolunda İstatistik Veriler

Pandemi çıktığı sıralarda resmen durma noktasına gelen havayolu ulaşımı normalleşme kapsamında eski halini alıyor. Türkiye’nin bu süreyi hızlı bir şekilde atlatmış olması da gözlerden kaçmıyor. Normalleşme kapsamında ilk olarak 1 Haziran gününde İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda uçuşlar başladı. Ardından dış hatlarda normalleşme için 11 Haziranda işlemler kademeli bir şekilde başlatıldı. Süreçte toparlanabilmemiz için her türlü önlemler alınmaya çalışılıyor. 1 ve 15 Haziran gibi kısa bir sürede taşınan yolcu sayısının 1 milyon 10 bin 137 civarında olması büyük bir başarı olarak karşımıza geliyor. İstanbul’da gerçekleşen 15 günlük uçuşlarda iç hatlarda 1739, dış hatlarda da 1159 kadar uçak iniş ve kalkış yaptı. Yolcu trafiği açısından bakıldığında iç hatlarda 185 bin 495 olan sayı dış hatlarda 29 bin 127 olarak karşımıza geliyor.

Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamalara göre turizm şehri Antalya’da da havayolu ulaşımı normalleşme sürecinde ilerliyor. 15 günlük sürede iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 444, dış hatlarda da 82 olarak belirlendi. Toplam olarak 526 uçak Antalya’da hizmet verdi. Ulaşım alanında normalleşme hızla sürdürüyor.

 

Editör: Wan Haber