Kızılay tarafından gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla 'Kan Bağışı' çerçevesinde Trabzon Özel Yılzdızlıgüven Hastanesi'nde, hastane çalışanları kan bağışında bulundu.
Yıldızlıgüven Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yusuf Aşık, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Aşık kan bağışında bulunan ilk isimler olurken, Opr. Dr. Yusuf Aşık yaptığı konuşmada kan vermenin önemine işaret etti. Hastane olarak böyle bir etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını belirten Aşık, herkesi kan vermeye davet etti.
Sağlık hizmeti sunduklarını belirten Aşık, "Biz sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu hizmeti sunarken insanların hem canını kurtarıyoruz, hem de sağlığına kavuşmasını sağlıyoruz. Yaptığımız hizmetler de sınırlı kalmamalı. Bunun yanında bir de kan bağışıyla başkan canlar da kurtarabiliriz. O amaçla bu kampanyayı başlattık. Herkesin katılmasını bekliyoruz. Gerçekten insanların çeşitli korkuları var 'kan verdiğimiz zaman rahatsız olur muyum bir sorun olur mu' diye. Hiçbir şey olmuyor ve kendilerini daha sağlıklı ve zinde hissediyorlar. İnsanların bunu yaşamalarını isterim. Özellikle bağışta bulunsunlar. O zevki verdikleri kanla hissetsinler. Bu kanla başkalarının hayatını kurtardıklarını hissetsinler. Hastanemizde Kızılay eşliğinde 2. kez kan verme kampanyası düzenliyoruz. Hastalarımızdan, hasta yakınlarından ve personelimizden bu kampanyaya oldukça ilgi var" dedi.
(EK-OS-Y)

28.01.2013 12:33:48 TSI

Editör: Wan Haber