Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan "Toplumun kalkınmasında gönül elçileri" projesinin 1. aşaması olan "Koruyucu aile planlaması" konferansı bugün Erzurum'da düzenlendi.
ETSO salonunda düzenlenen konferansa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, "Kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve çeşitli projeler üretilmelidir." dedi.
Daha sonra koruyucu aile planlaması konusunda konuşma yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, şöyle dedi:
"Çocuklarımızı sağlıklı yetiştirebilmek için kendisine güven sağlayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaç vardır. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler çeşitli nedenlerle çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayabiliyorlar. İşte bu durumlarda aile çocuklarını başka ailelerin yanlarına göndererek çocuklarının iyi bakılmasını istiyorlar. Bu nedenle tüm dünyada korumaya muhtaç olan çocuklara en çok tercih edilen bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakım şeklidir. Ama bu durum Erzurum'da tam anlamıyla gelişmemiştir. Bu proje sayesinde koruyucu aile bakım şeklinin gelişmesini istiyoruz "
(EMY-AA-Y)

08.01.2013 17:03:00 TSI

Editör: Wan Haber