Hükümet, Yatırımlarda Devlet Yardımları uygulamasına yeni teşvik yatırımları ekledi. Buna göre, otomotiv sektörü yatırımları ile madenlerde kullanılan enerjinin üretim projeleri de devlet yardımlarından faydalanabilecek.
Bakanlar Kurulu'nun "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Yatırımlarda Devlet Yardımları hakkında kararın 17 maddesindeki "Yatırım konuları 5 inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilir. Ancak bu yatırımlar, 6'ncı bölgede yer almaları halinde bulunduğu bölge desteklerine tabidir" uygulamasına şu madde eklendi; "Motorlu kara taşıtları ana sanayinde gerçekleştirilecek asgari 300 milyon TL tutarındaki yatırımlar ve asgari 75 milyon TL tutarındaki motor yatırımları ile asgari 20 milyon TL tutarındaki motor aksamları, aktarma organları/aksamları ve otomotiv elektroniğine yönelik yatırımlar."
Aynı maddeye "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen geçerli bir maden işletme ruhsatı ve izni kapsamında 3213 Sayılı Madun Kanununun 2'nci maddesinin 4-b grubunda yer alan madenlerin girdi olarak kullanıldığı elektrik üretimi yatırımları" de eklendi.
(BK-Y)

15.02.2013 01:40:24 TSI

Editör: Wan Haber