TBMM Genel Kurulu'nda BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay arasında, Sinop'ta yaşanan olaylar nedeniyle tartışma yaşandı.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut Başkanılğında toplandı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın Avrupa Birliği İşleri Komisyonu kuruluşuna ilişkin kanun teklifinin gündeme alınmasına ilişkin önergesinin görüşmeleri sırasında BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP Sinop Milletvekil Engin Altay arasında tartışma yaşandı.
Önerge üzerinde söz alan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, dün Sinop'ta yaşanan olaylara değinerek, "Demokrasi bir tepki rejimidir. Şiddetin hangi gerekçeyle olursa olsun her türlüsüne her zaman karşıyız. Dün Sinop'ta bazı milletvekillerinin protesto edilmesi demokrasinin gereğidir" dedi. Bunun üzerine Buldan, Altay'a "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösterdi. Buldan'a "Asıl size yazıklar olsun" diyerek cevap veren Altay, Buldan'ın kendisine 'terbiyesiz' demesi üzerine 'terbiyesiz sensin' karşılığını verdi.
Altay, olaylarda AK Parti örgütünde görev yapmış bazı kişilerin bulunduğunu, bu isimleri Başbakan Erdoğan'a verebileceğini de iddia ederek, "Orada bir tane CHP'li yoktu. İl Başkanımız yoktu. Söylemek istemezdim ama belediye başkanımız da dün Samsun'da eşinin kanser tedavisiyle meşguldü. Ayıp ediyorsunuz" dedi.
Genel Kurul'da Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.
(MÜG-YHY-Y)

19.02.2013 18:33:32 TSI

Editör: Wan Haber