Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, staj yapan öğretmen adaylarına başörtü serbestliğinin getirildiğini söyledi.
Öğretmen adaylarının, stajyer olarak gittikleri okullarda başörtülü olarak derslere alınmamasıyla ilgili ve MEB'in 657 sayılı kanunun bağlı bulunduğu disiplin hükümlerinin değiştirilmesi hususunda sendika olarak talepte bulunduklarını dile getiren Gaffari İzci, bakanlığın ilgili hükümleri değiştirdiğini söyledi.
İzci yaptığı açıklamada, "Talebimiz üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, yönergenin 'Disiplin Kuralları' ile ilgili 15. maddesindeki; 'Öğretmen adaylarının, görev yaptıkları okullarda görevli öğretmenlerin uymakla yükümlü oldukları yasa, yönetmelik ve yönergeler ile okul yönetimi tarafından konulan kurallara uymak zorunda oldukları' hükmü; 'Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam, devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır' şeklinde değiştirdi. Bundan sonra öğretmen adayları YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabi olacak ve başörtülü olarak derslere girmeleri engellenemeyecektir. Buna göre, aday öğretmenlerin ilkokul, ortaokul veya liselerde başörtülü olarak derslere devam edebileceğini duyuruyoruz. Hiçbir kamu çalışanı, kılık ve kıyafeti sebebiyle çalışma hakkından hiçbir suretle mahrum edilmemelidir. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan, hak ihlallerine kaynaklık teşkil eden yönetmelik ve yönergeler için gerekli hukuki düzenlemelerin biran önce yapılması gerekmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün yasaklar kaldırılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(AHM-SO-Y)

19.12.2012 16:13:54 TSI

Editör: Wan Haber