Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maç, Van ekibinin üstünlüğüyle başladı. İlk yarıyı 39-10 önde kapatan Van ekibi, ikinci devrede de üstünlüğünü koruyarak Diyarbakır ekibine karşı maçı 72-18 gibi farklı bir üstünlükle tamamladı. 6 maçta 5 galibiyetle ligdeki 2. yerini koruyan Van ekibi, bu haftada kendi evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelliler Takımı’nı ağırlayacak.

Maçı değerlendiren Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, Diyarbakır ekibi karşısında üstün bir performans sergilediklerini belirterek, “Bu galibiyete emeği gecen takım antrenörümüz Okan Ebiri’yi ve bütün sporcularımı kutluyorum. Bu takim çok iyi isler yapacak sporculardan oluşuyor. Hepsi Vanlı, dışarıdan herhangi bir transferimiz yok. Fakat ligin ikinci yarısında Van Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine girmek için Belediye Vanspor Kulüp Başkanımızla görüştük. Bu ayin 18’inde yapılacak olan Belediye Vanspor’un genel kurulunda bizim takımın belediye bünyesine alınması konusunda bütün görüşmeleri yaptık. Bu gerçekleştiği taktirde Belediye Vanspor Kulüp Başkanımız Gıyasettin Gültepe’yle görüşüp takımımıza 2 takviye yapıp 1. lige çıkmak için eksikliklerimizi tamamlarız. Bizlere destek veren ve bu deplasman masraflarımızı karşılayan Van Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan’a sonsuz teşekürler ederim” dedi.

Takim antrenörü Okan Ebiri ise, bu galibiyetle hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirterek, “Haftaya çok güçlü bir rakip olan Diyarbakır Büyükşehir Engelliler Takımı’yla evimizde oynayacağız. O maçı da kazanıp ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmak istiyoruz. Sporcularımı kutluyorum. 2 takviye yaparsak bu takim 1. lige çıkabilecek bir potansiyele sahip. Bunun içinde destek bekliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber