59 kiloda Elif Uyanık ise aynı zamanda bronz madalya maçında Ukrayna’da rakibi Zalenykh'iye yenildi.

  • Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Kupası güreş müsabakalarında 1 bronz, 1 Gümüş madalya geldi.
  • Kadınlar kategorisinde 72 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Buse Tosun finalde Bulgar rakibine mağlup olarak gümüş madalya kazanmayı başardı.
  • Diğer taraftan 57 kiloda mindere çıkan Mehlika Öztürk bronz madalya maçında İtalyan rakibi Carieri'yi 5-0 öndeyken tuş ederek bronz madalya kazandı.
  • 65 kiloda ise Aslı Demir bronz madalya kazanmak için çıkmış olduğu minderde Azerbaycan’dan Alice manolova’ya 4-0 yenildi. Milli güreşçimiz turnuvayı madalyasız tamamladı.
  • 59 kiloda ise milli güreşçimiz Elif yanık bronz madalya maçında ukraynalı rakibi Kateryna Zalenykh'ye  yenilen milli güreşçimiz, turnuvayı madalya almadan tamamlayarak yurda döndü.

Söz konusu uluslararası arena’da spor olduğunda Türkiye’nin güreş müsabakalarında ne kadar ciddi başarılar elde ettiği aşikardır. Fakat kadın güreşçilerimiz ne yazık ki çıkmış oldukları maçların çoğunda yenilerek herhangi bir madalya almadan yurda döndüler.

Başta futbol olmak üzere hentbol, basketbol, voleybol, güreş, tekvando, kick boks gibi bütün spor kategorilerinde meydana gelebilecek olan en önemli gelişmelerden wanhaber sitesinde haberdar olmak mümkündür.

Editör: Wan Haber