Rıdvan Can

Sanayi Sahasında oynanan maçta Özalp Gençlikspor'u ağırlayan Birlikspor ilk yarıyı 2-1 yenik kapattığı karşılaşmada ikinci yarıda deneyimli antrenör Bengin Çakay'ın yerinde müdahaleleri ile oyuna ağırlığını koyan Birlikspor peş peşe bulduğu güzel gollerle maçı 3-2'lik skorla alarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Van Birinci Amatör Lige yükseldi.

Maçtan sonra soyunma odasına gelen Birlik Vakfı Başkanı ve Birlikspor Kurucu Başkanı Rasim Aslan, Kulüp Başkanı Birol Duman, Genel Kaptan Enver Azbay, Yöneticilerden Yılmaz Kılıç, Eren Çakır, Cihat Demir ve Halil İbrahim Elban takımla şampiyonluk resmi çektirerek futbolcular ve teknik heyetin şampiyonluk sevincine ortak oldular. Birlik Vakfı Başkanı ve Birlikspor kulüp Başkanı Rasim Aslan, “Öncelikle bu şampiyonluğu bizlere tattıran başta Antrenörümüz Bengin Çakay, yardımcı antrenör Tanju Öntürk ve Futbolcu kardeşlerimizi ve yöneticilerimizi kutluyorum" dedi.

Kulüp Başkanı Birol Duman ise şampiyonluktan dolayı memnuniyetini dile getirerek "Çok mutluyuz. Zor maçlar oynadık. Bir üst lige çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkürler. Futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.

Birlikspor Antrenörü Bengin Çakay ise maçtan sonra yaptığı açıklamada "Zor bir galibiyet oldu. Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Rakibinde şampiyonluk iddiası vardı. Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yoktu. İlk yarıyı 2-1 yenik kapattık. İkinci yarı sahaya kazanmak için çıktık. Rakibe oranla oyuna ağırlığımızı koyduk. Goller kritik dakikalarda geldi. En önemli şey namaglup şampiyon olmaktı ve bunu da başardık. Şampiyonlukta emeği geçen herkesi ve özellikle futbolcu kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

Editör: Wan Haber