Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Hatay'ın Reyhanlı İlçesindeki Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlama nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.
Patlamada hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Çalık, patlama ile ilgili bir çok karanlık noktanın bulunduğunu belirterek özellikle bölgede cirit atan yabancı ajanlara dikkat çekti.
"Reyhanlı ilçemizde bulunan Cilvegözü sınır kapısında yaşanan patlama, çok karanlık bir olaydır" diyen Çalık, şöyle konuştu:
"Saldırı bölgeyi özellikle Hatay ilimizi karıştırmak isteyen yabancı batılı ajanların işi olma ihtimali yüksek. Bu Saldırıyı Şiddetle kınıyoruz. Dikkat edilmesi gereken durum Cilvegöze sınır kapısının son zamanlarda Sadece yardım kapısı gibi bir işlem görüyor olması ve Suriye'ye önemli bir nefes aldırmasıydı. Bu saldırı düzenleyerek Bu kapının kapanmasını birileri istemiş olabilir. Muhaliflerin kontrolü altında olan bu kapıda muhaliflerin bunu yapması kendilerine zarar vereceğinden muhalifler bunu yapmaz, Bomba yüklü bir aracın muhaliflerin kontrolündeki Cilvegözü kapısına Suriye yönetimi tarafından getirilmeside zor bir ihtimaldir. Geriye kalan ihtimal ise Bölgeyi daha çok karıştırmak isteyen ve bölgede cirit ajan dış güçlerin olayın arkasında olma ihtimalleridir. Bu hadise ile amaçlanan Sınır kapısının kapatılması ve daha önemlisi Hatay'ı bu hadiselerin içine çekmek ve Hatay halkını birbirine düşürmektir. Hatay Bölgesinde birçok yabancı ajan ve taşeron örgütler vasıtası ile bu çalışmalar yapılmaktadır. Daha önce Hatay'da hedeflenen ve çalışma yapan bazı örgütlerin çalışmalarından bahsetmiştik. Bu vahim saldırı ve çalışmaların bir an önce tedbir alınarak aydınlatılması gerekmektedir ve Bölgede faaliyet gösteren yabancı batılı ajanların kontrol edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi gerekmektedir. Özellikle bölgede yaşayan halkımızın sağduyulu davranması ve tahriklere kapılmaması gerekmektedir."
(AA-AA-Y)

12.02.2013 17:01:29 TSI

Editör: Wan Haber