Portekiz'in Cascais kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal (SE) toplantısının son gününde Sosyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Beatriz Talegon'un eleştirileri yer aldı. Talegon, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aralarında olduğu 160 kadar sosyalist görüşlü siyasi parti üyesini aşırı harcamaları nedeniyle eleştirdi:

"Gençlik grubu olarak biz nereye gidersek ya arkadaşlarımızın evinde ya da 5 yıldızlı olmayan hangi otel denk gelirse orada uyuyoruz. Burada 5 yıldızlı otelde kalmak, lüks arabalara binmek şu krizde hiçbir sosyaliste yakışmıyor.

"Biz sosyalist gençler olarak, ne IMF ne Avrupa Merkez Bankası ne de 5 yıldızlı otellerde toplanan sosyalistlerin yanındayız. Sizlerin de artık alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerektiğine inanıyoruz.

"Biz ne zaman bir meseleyi konuşsak çözüm üretene kadar tartışıyoruz. Burada kürsüye çıkan herkes ülkesinde olanları anlatıyor. İspanya'da, Yunanistan'da, Portekiz'de ekonomik krize karşı sokaklara çıkan insanlar işlerini, evlerini, yaşam kalitelerini kaybettikleri için gösteri yapıyor. Sizin bunlardan bile haberiniz yok. Çıkan biraz bu insanlarla birlikte gösteri yapın, dayanışma içinde olun"

Çalışmalarını çok az bütçeyle yaptıklarını anlatan Talegon'un konuşması alkışlarla karşılandı.

CHP'nin Esad itirazı

Sosyalist Enternasyonel Toplantısı "Dünya Ekonomisi: Büyüme, İstihdam ve Sürdürülebilir Kalkınma için Vizyonumuz" başlığıyla 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleşti. CHP toplantıda hazırlanan taslak bildirideki “Sosyalist Enternasyonal, Birleşmiş Milletler ve Suriye muhalefetinin tutumları ile tutarlı olarak, Beşar Esad'ın bir geçiş hükümetinde rol almasına karşıdır" ifadesine itiraz etti.

İfadenin “Sosyalist Enternasyonal, Birleşmiş Milletler'in Suriye krizine barışçıl yollardan çözüme destek vermektedir ve Suriye halkının beklenti ve talepleri ile uyumlu olarak, geçmişle tam bir kopma anlamına gelecek yeni bir gelecek için Suriye halkına destek vermektedir." şeklinde değiştirilmesini isteyen CHP, itiraz sonrası taslağı henüz göremediklerini belirtti.

Toplantıda alınan kararla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Etik Komite üyeliğine seçildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da,  "Suriye için Çalışma Grubu"nda CHP'yi temsil edecek. Bianet

Editör: Wan Haber