Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı, Yenidoğan beldesinde yapılacağı açıklanan ve kayıtların alındığı duyurulan TOKİ konutlarının akıbetini sordu.
Geçtiğimiz Haziran ayında Söke'ye bağlı Yenidoğan beldesinde 2. TOKİ konutlarının yapılacağı duyurulmuş, 3 bin 348 daireden oluşan TOKİ konutları için kayıtların yapıldığı belirtilmişti. Daha sonraki süreçte yeterince talebin olmaması üzerine kayıt süresi uzatılmıştı. TOKİ konutları ile ilgili uzun bir süredir, bir daha herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine TOKİ konutlarının akıbetini soran Söke CHP; büyük şehir yasası ile Söke'ye dahil olacak TOKİ konutları ile ilgili bilgi verilmesini istedi.
CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal yaptığı açıklamada; "Yenidoğan Beldesi'nde mevcut TOKİ konutlarının arkasında yer alan arazi üzerinde yapılacağı ancak aradan geçen bu süre içinde herhangi bir açıklama yapılmadığını görüyoruz. Aydın büyük şehir yasasının onaylanmasından sonra Yenidoğan Beldesi'nin Söke'ye geçecek olması TOKİ'nin akıbetinin ne olacağı konusunda merak uyandırıyor. Vatandaşın bu konuda ciddi endişeleri var. Halkımız borçlanarak umut bağladığı bu projeden uzun süre bir açıklama gelmemesinden endişe duyuyor. Bizler de basın aracılığı ile endişemizin ve merakımızın giderilmesi için yetkili ağızlardan bir açıklama bekliyoruz" dedi.
(LT-MB-İK)

17.01.2013 13:43:28 TSI

Editör: Wan Haber